Scroll Top

Изложба “Графика и цртеж”

}}

Изложба “Графика и цртеж”
03. април 2023. у 13.00
Галерија Академије уметности Нови Сад
Булевар Михајла Пупина 20

Изложба “Графика и цртеж”

Изложба “Графика и цртеж” свечано ће бити отворена 3. априла 2023. у Галерији Академије уметности у Новом Саду на Булевару Михајла Пупина 20 са почетком у 13 часова и отворена је за све посетиоце до 14. априла 2023.

Изложба “Графика и цртеж” је резултат сарадње професора и студената са три високошколске установе Академије уметности у Новом Саду, Факултета ликовних уметности у Београду и Факултета уметности у Нишу. Пројекат сарадње је инициран 2012. године од стране тадашње редовне професорке Биљане Вуковић (сада у пензији) са Департмана за графику, Факултета ликовних уметности у Београду и редовне професорке Анице Радошевић Бабић са Катедре за графику, Департмана ликовних и примењених уметности Академије уметности у Новом Саду.

Заједничке изложбе сарадње Академије уметности у Новом Саду и Факултета ликовних уметности у Београду су се од 2012. до 2019. године одвијале наизменично у Новом Саду и Београду. 2019. године су се овој манифестацији придружили и студенти Факултета уметности из Ниша и од тада изложба организује наизменично у Београду, Новом Саду и Нишу.

Основни циљ и задатак ове изложбе је да представи актуелну студентску продукцију уметничких радова из уже уметничке области графике, повеже студенте, који у току свог школовања похађају предмет Графика на ове три високошколске установе, и мотивише их за будућа постигнућа.

Студенти ће представити изабране уметничке радове графике, матрице и цртеже који су резултат наставних задатака на предмету Графика. Цртежи који су рађени као скице за графике и изложене матрице пружају увид у сам процес настанка графика.

Реализација изложбе:
др ум. Владимир Милановић, ванредни професор – Факултет ликовних уметности Београд
др ум. Никола Велицки, доцент – Факултет ликовних уметности Београд
др ум. Слободан Радојковић, редовни професор – Факултет уметности Ниш
др ум. Јована Ђорђевић, асистент са докторатом – Факултет уметности Ниш
др ум. Аница Радошевић Бабић, редовни професор – Академија уметности Нови Сад
др ум. Јелена Средановић, ванредни професор – Академија уметности Нови Сад
мр Сања Жигић, стручни сарадник – Академија уметности Нови Сад

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.