Scroll Top

Изложба ФОТО ГРАЦ: СЕЛЕКЦИЈА IV

Grac
}}

Изложба ФОТО ГРАЦ: СЕЛЕКЦИЈА IV

Изложба „Фото Грац: Селекција IV” на којој ће бити представљене сцене савремене фотографије у Грацу и Штајерској области биће отворена у Културној станици Свилара 16. маја у 19 часова.
На отварању ће говорити Gerhard Gros и уметнице Evelyn Loschy и Lena Prehal.

Грац, други највећи град у Аустрији и главни град области Штајерска, развијао се као централно место стварања и ширења напредне фотографије још од 50-их година прошлог века. Главни актери су значајно допринели успостављању фотографије као уметничког израза у Аустрији, стварајући важне институције (Camera Austria) и утичући на млађе генерације у школама фотографије у овом граду.

Изложба у Свилари доноси стваралаштво 26 аутора и ауторки које приказује разноликост аустријске фотографске сцене. Посетиоци ће имати прилику да виде занимљиве студије природе, уличну фотографију и портрете. Радови се баве актуелним друштвеним темама — питањима друштва, културе и политике — али и индивидуалним и егзистенцијалним питањима.

Изложба приказује све, од начина прихватања и разумевања историје, до проблема идентитета, разних промена у значењима, критике медија, савремене проблематике, као и критички осврт на саму фотографију као медиј.

Изложбу фотографија можете погледати до 30. маја, свакога дана од 10 до 20 часова.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.