Scroll Top

Ануш, први кратки играни филм снимљен под водом

Cover foto 2
}}

Филм “Ануш”
Аутор: Јована Миланко, студент камере
Мастер студије
Академија уметности

Јована Миланко, студент мастер студија на студијском програму аудио-визуелни медији, модул камера на конкурсу Филмског центра Србије добила је средства за реализацију кратког играног филма под називом Ануш. Специфичност овог филма је да је први домаћи кратки играни филм који је у потпуности снимљен под водом. Према речима ауторке Јоване Миланко, филм ће гледаоце водити кроз потопљени свет будућности, пратећи хуманоида Вахана, избац̌еног из своје дневне рутине обрађивања земље и сусретом са мистериозном и разиграном Ануш.

-Након овог кратког сусрета, Вахан преиспитује свој начин живота повучен жељом да искуси слободу, али навика и страх га спречавају да изађе из зоне комфора – објашњава Јована и додаје да је снимање протекло у одличној атмосфери, као и да су глумци Миодраг Филиповић и Тамара Илић насупрот тешким условима изнели своје улоге одлично.

У реализацији филма учествовли су студенти Академије уметности: Душан Брковић, Срећко Милосављевић, Дарко Милосављевић и Мирко Дајч. Костиме је дизајнирала Каја Јовановић, а сценографију је радила Катарина Дајч. Филм је тренутно у постпродукцији, премијера још није заказана, али га дефинитивно очекује фестивалски круг.

Фотографије: Милош Прелевић и Владимир Младеновић

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.