Scroll Top

ДЕМУСИС: Гостовање професорки из Бугарске Департману музичке уметности

Bugarke na Akademiji
}}

ДЕМУСИС: Гостовање професорки из Бугарске Департману музичке уметности

У оквиру пројекта ДЕМУСИС проф. др Маргарита Крустева Стоичевска из Бугарске гостовала је на Академији уметности Нови Сад Департману музичке уметности и том приликом је одржала предавање студентима основних и мастер студија студијског програма Етномузикологија.

Тема предавања које је др Крустева Стоичевска одржала била је “Божић”, инсипирасна недавно  завршеним празником. Студенту су имали прилику да се упознају са обичајима у Бугарској, начину извођења музике и певања које прате ритуале у оквиру Божића. Такође, студенти су током предавања дискотавли о сличностима и разликама у традицији Бугарске и Србије.

Поред др Крустеве Стоичевске, студенти су имали прилику да упознају и др Наталиу Афеyан, професку оперског певања на Новом Бугарском Универзитету, која је присуствовала предавању, а потом разменила искуства о раду са проф. др ум. Весном Аћимовић, шефицом Катедре за соло певање.

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.