Scroll Top

Фебруарска награда уручена проф. Стефану Миленковићу

stefan-milenkovic-nagrada-novi-sad 1
}}

Фебруарска награда уручена проф. Стефану Миленковићу

Поводом Дана Града, на прослави у Српком народном позоришту, уручена је Фебруарска награда виолинисти Стефану Миленковићу, ред. проф. на Катедри за гудачке инструменте Департмана музичке уметности Академије уметности Нови Сад. Он се захвалио Граду, садашњем и бившем градоначелнику Новог Сада и свима који су допринели да његов живот буде Нови Сад.

“Не можете претерати у величини ваших снова, способност да замислимо нешто бољим него што јесте је наш најмоћнији алат. Оно што мислите, ћете постати, а самим тим можете постати бољи за ваше окружење” рекао је Миленковић приликом обраћања на свечаности у Српском народном позоришту у поруци која је пре свега упућена младим талентованим људима који имају шансу да свет учине бољим.

“Наш живот овде је невероватан, имамо пуно пријатеља. Наравно, пуно је и одговорности али ја сам за то предодређен. Прошла година је била пуна пројеката и неких нових догађаја у којима сам учествовао. Један од њих је и стварање гудачке репрезентације младих извођача “Грми” која је осмишљена у сарадњи са националном платформом “Србија ствара””, изјавио је Миленковић на церемонији доделе Фебруарске награде.

Највише градско признање додељено је виолинисти проф. Стефану Миленковићу за допринос у реализацији пројекта Град Нови Сад – Европска престоница културе и светска уметничка и професионална остварења виолинисте, која негују и афирмишу класичну музику и надахњују младе уметнике за спознају идентитета и врхунска остварења, ради препознатњивости Града Новог Сада.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић је рекао да је град богат онолико колико пријатеља има, и најављује склапање нових споразума са новим градовима.
“Данас смо на свечаној Академији, добитник награде је светски познат човек Стефан Миленковић, музичар који је управо одабрао и препознао Нови Сад као град који је добар за живот, који расте и развија се, истакао је Ђурић који је и уручио Фебруарску награду Миленковићу.

Иницијативу да високо градско признање добије Стефан Миленковић поднели су Академија уметности Нови Сад Универзитета у Новом Саду и Удружење грађана Валмаро трио.
Новчани део награде износи 130 хиљада динара, по жељи проф. Стефана Миленковића ове године биће дониран Академији уметности Нови Сад.

Фото: РТВ

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.