Scroll Top

Радионица и изложба пројекта “From Noise to Sound”

sajt-MALI-BANER
}}

Радионица и изложба пројекта “From Noise to Sound”
Академија уметности

Радионица и изложба – перформанс у оквиру међународног пројекта Академије уметности под називом “From Noise to Sound” одржаће се у периоду од 27. маја до 1. јуна 2019. године у Културној станици  Свилара. Радионица и изложба /перформанс представљају кључне активности пројекта „From Noise to Sound“ који се финансира средствима Међународног вишеградског фонда (International Visegrad Fund)

Радионица ће се одржати у периоду од 27. до 31. маја у Културној станици Свилара. Тема радионице је “Савремена скулптура у Новом Саду” сагледана из теоријског и практичног угла, интердисциплинарног и међународног је карактера.

Учесници радионице су уметници, културни делатници, професори, студенти Академија уметности из Познања (Пољска), Банске Бистрице (Словачка), Печуја (Мађарска) и Новог Сада. Циљ радионице јесте анализа постојећег стања и деловање у циљу решавања проблема недостатка савремене скулптуре у Новом Саду, али и подизање свести уметничке заједнице и грађана о овом проблему и стога ће јутарњи део сесија ове радионице бити отворен за јавност и медије.

Други део радионице је практичног карактера са циљем да се понуди потенцијално ефектно решење овог проблема у виду звучних инсталација на којима ће заједно радити сви парнтери из неколико области уметности. Овај део радионице је затвореног типа.

ПРОГРАМ РАДИОНИЦЕ FROM NOISE TO SOUND (отворена за јавност):
Тема: Савремена скулпура у Новом Саду
Радни језик: енглески
Културна станица Свилара, Нови Сад (угао улица Ђорђа Рајковића и Павла Стаматовића)

Понедељак, 27.05.2019.  (10 – 13h)
Уторак, 28.05.2019. (11 – 13h)
Среда, 29.05.2019.  (11 – 13h)
Четвртак, 30.05.2019. (11 – 13h)
Петак, 31.05.2019. (11 – 13h)

Заврешене звучне инсталације биће представљене на изложби/перформансу “From Noise to Sound” у суботу, 1. јуна у Културној станици Свилара са почетком у 20 часова. Саме инсталације се праве од војног отпада, а на њима заједно раде вајари, студенти вајарства, научници, музичари (извођачи), композитор, аудио-визуелни уметници и многи други.

На изложби 1. јуна, студенти-музичари из Новог Сада, Познања, Печуја и Банске Бистрице изводиће композиције посебно компоноване за ову прилику. Предвиђено је и извођење на инсталацијама у неколико локација у центру града у током петка, 31. маја 2019. у поподневним часовима.

Програм и сатницу можете погледати ОВДЕ.

Више о самом пројекту можете погледати ОВДЕ.

Позивница 

Facebook From Noise to Sound
Instagram From Noise to Sound

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.