Радионица и изложба пројекта „From Noise to Sound“

sajt-MALI-BANER
}}

Радионица и изложба пројекта „From Noise to Sound“
Академија уметности

Радионица и изложба – перформанс у оквиру међународног пројекта Академије уметности под називом „From Noise to Sound“ одржаће се у периоду од 27. маја до 1. јуна 2019. године у Културној станици  Свилара. Радионица и изложба /перформанс представљају кључне активности пројекта „From Noise to Sound“ који се финансира средствима Међународног вишеградског фонда (International Visegrad Fund)

Радионица ће се одржати у периоду од 27. до 31. маја у Културној станици Свилара. Тема радионице је „Савремена скулптура у Новом Саду“ сагледана из теоријског и практичног угла, интердисциплинарног и међународног је карактера.

Учесници радионице су уметници, културни делатници, професори, студенти Академија уметности из Познања (Пољска), Банске Бистрице (Словачка), Печуја (Мађарска) и Новог Сада. Циљ радионице јесте анализа постојећег стања и деловање у циљу решавања проблема недостатка савремене скулптуре у Новом Саду, али и подизање свести уметничке заједнице и грађана о овом проблему и стога ће јутарњи део сесија ове радионице бити отворен за јавност и медије.

Други део радионице је практичног карактера са циљем да се понуди потенцијално ефектно решење овог проблема у виду звучних инсталација на којима ће заједно радити сви парнтери из неколико области уметности. Овај део радионице је затвореног типа.

ПРОГРАМ РАДИОНИЦЕ FROM NOISE TO SOUND (отворена за јавност):
Тема: Савремена скулпура у Новом Саду
Радни језик: енглески
Културна станица Свилара, Нови Сад (угао улица Ђорђа Рајковића и Павла Стаматовића)

Понедељак, 27.05.2019.  (10 – 13h)
Уторак, 28.05.2019. (11 – 13h)
Среда, 29.05.2019.  (11 – 13h)
Четвртак, 30.05.2019. (11 – 13h)
Петак, 31.05.2019. (11 – 13h)

Заврешене звучне инсталације биће представљене на изложби/перформансу „From Noise to Sound“ у суботу, 1. јуна у Културној станици Свилара са почетком у 20 часова. Саме инсталације се праве од војног отпада, а на њима заједно раде вајари, студенти вајарства, научници, музичари (извођачи), композитор, аудио-визуелни уметници и многи други.

На изложби 1. јуна, студенти-музичари из Новог Сада, Познања, Печуја и Банске Бистрице изводиће композиције посебно компоноване за ову прилику. Предвиђено је и извођење на инсталацијама у неколико локација у центру града у током петка, 31. маја 2019. у поподневним часовима.

Програм и сатницу можете погледати ОВДЕ.

Више о самом пројекту можете погледати ОВДЕ.

Позивница 

Facebook From Noise to Sound
Instagram From Noise to Sound

Related Posts