Scroll Top

Документарни филм “Зашто је Драган направио оркестар” Николе Спасића у селекцији за главну награду на Међунарoдном фестивалу у Шпанији

Ilustracija za dokumentarni film

СВЕТСКА ПРЕМИЈЕРА НА ФЕСТИВАЛУ “MIRADAS DOC”

Дугометражни документарни филм “Зашто је Драган направио оркестар” Николе Спасића, студента докторских студија на Академији, селектован је на XI Mеђународни фестивал и маркет документарног филма Miradas Doc у Шпанији, на Тенерифима, који траје од 27. јануара до 4. фебруара 2017. године.

Филм ће на Miradas Doc доживети своју светску премијеру а такмичиће се у категорији Óperа Prima (Firs Films) за главну награду у вредности од 3000 еура. У конкуренцији од 11 филмова из целог света, сем представника Србије такмичиће се још и филмови из Белгије, Данске, Израела, Италије, Чилеа, Бразила, Доминиканске Републике и Јужне Африке.

Логлајн филма “Зашто је Драган направио оркестар”:
Драган Петровић је некада трговао коњима, а онда је на вашару заменио коња за тамбуру. Никада није научио ноте, али је своја три малолетна сина научио да свирају на слух и направио са њима оркестар не само да би зарадио за живот него пре свега да би породицу држао на окупу.

Синопсис филма “Зашто је Драган направио оркестар”:
Самоуки ромски музучар из малог села Бешка у Срему, Драган Петровић, са своја три малолетна сина направио је оркестар не смао да би зарађивао за живот, него пре свега да би породицу држао на окупу. На путу до снова, од свирања на слух до нота, овај необични ансамбл мораће да савлада многе препреке које им је живот наменио, а најстарији син, Радован, пред собом има најтежи задатак – да напусти село, упише музичку школу у великом граду и своје знање пренесе млађој браћи како би сва тројица израсла у професионалне музичаре.

Селекција Óperа Prima
Профил филма “Зашто је Драган направио оркестар”

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.