Scroll Top

Изложба радова “Обично у два дела (Ја и храна у 7 дана)“

}}

Изложба радова “Обично у два дела“ (Ја и храна у 7 дана)“
15.11.2022. u 18.00
Шок Задруга

Изложба радова “Обично у два дела“ (Ја и храна у 7 дана)“ студената Катедре за сликарство биће свечано отворена у уторак 15. новембра 2022. у Централној галерији Шок ЗаДруге са почетком у 18 часова. Изложба је за све заинтересоване посетиоце отворена до 19.11.2022.

На изложби су приказани радови студената који спадају у групу радова (задатака) малих слика. Овај део активности настао је у периоду онлајн наставних активности за време пандемије 2020-2021. Задацима су претходила два задатка по слободном избору, након којих је редефинисан задатак са темама (Ја и храна у 7 дана, У ентеријеру, Фигура у простору) у којима је дато упутство са елементима који чине: техничку одредницу, тематску целину, али и доминацију апсолутне слободе и израза унутар садржаја.

Због немогућности одржавања наставе, студентима студијског програма Сликарство тадашње прве и друге године, дати су задаци у којима су морали да примене: исти формат, хоринзонталну композицију, технику-акрил, тему и мотив.

На изложби „Обично у два дела“ (Ја и храна у 7 дана), можете погледати радове у одабраним сегментима које су реализовали студенти треће године у периоду од 2019 до 2021. године: Барбара Суботић, Ленка Ђурђевац, Анастасија Малеташкић, Филип Балош, Хелена Остојић, Јана Кујунџић, Јудит Варга, Катарина Стевић, Милана Пилиповић, Сара Савић, Ана Нишић, Марко Докић.

Задатке су водили: проф. др ум. Горан Деспотовски и др ум. Ана Вртачник, виши стручни сарадник. Координација изложбе: Немања Миленковић, стручни сарадник Катедра за сликарство, Департман ликовних и примењених уметности, Академија уметности Нови Сад.

Дизајн плаката: проф. др ум. Горан Деспотовски

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.