Scroll Top

Изложба радова проф. Владе Ранчића

}}

Понедељак, 15. мај 2023. године, 20 часова
Галерија Академије уметности
Булевар Михајла Пупина 20

Изложба радова проф. Владе Ранчића

Дипломирао сликарство 1986. године на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Јована Ракиџића. Постдипломске студије завршио је 1996. године на истој академији. Члан је УЛУСА-а од 1987, УЛУВ-а од 1988. и уметничке групе ЕМИСАО. Излагао је на више од две стотине самосталних изложби у земљи и иностранству, а групно излаже од 1982. године. Добитник је бројних награда и признања за свој рад. Од 1991. године запослен је на Академији уметности у Новом Саду, где је звање редовног професора стекао 2006. године.

Историчар уметности Сава Степанов наводи да нам сликар Владо Ранчић говори о пролазности, али и о јединствености живота – о чињеницама које човек савремене цивилизације не поштује, пред којима се односи без осећања узвишености.  Кроз своје радове Ранчић показује једну скоро опсесивну бригу за човека и његову судбину, те нам указује на јединственост животне прилике која нам је дата. А то никако није мала и неважна чињеница.

Самостална изложба овог уметника која се отвара у понедељак 15. маја у 20 часова у Галерији Академије уметности, на Булевару Михајла Пупина 20, садржи радове, слике, асамблаже и инсталације који су  настајали од 2014. године до данас. Изложбу чини више десетина радова средњег формата који су модуларних дименизија и примењиви на различите просторне услове.

Изложба је отворена до 26. маја и можете је погледати сваког радног дана од 12 до 19 часова.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.