Scroll Top

Отварање изложбе слика студената Ене Керкез и Филипа Најдановића

}}

Отварање изложбе слика студената Ене Керкез и Филипа Најдановића
17. мај 2023. у 19.00
Галерија СКЦНС Фабрика

Отварање изложбе слика студената Ене Керкез и Филипа Најдановића

Заједничка изложба слика студената сликарства Ене Керкез и Филипа Најдановића у класи проф. Босиљке Зиројевић Лечић биће отворена у среду, 17. маја 2023. са почетком у 19 часова у Галерији СКЦНС Фабрика. Поставка ће моћи да се погледа до 27. маја 2023. сваког радног дана од 10 до 19 часова.

Ена Керкез рођена је 1987. у Зрењанину, а живи и слика у Новом Саду. Њена рана интересовања су укључивала цртање. Уместо тога, градила је каријеру дипломираног правника, коју 2021. године ставља по страни да би уписала Академију уметности у Новом Саду у класи проф. Босиљке Зиројевћ Лечић. За сада слика и експериментише са различитим материјалима и техникама. Учествовала је на завршној изложби студената прве године сликарства Академије уметности у Новом Саду 2022. године. Представљала је АУНС на Бијеналу студентског цртежа Србије 2022. и 2023. године.

Филип Најдановић рођен је 2001. године и одрастао је у Шиду. Завршио је средњу уметничку школу “Богдан Шупут” на одсеку за графички дизајн. Тренутно је студент на другој години сликарства на Академији уметности у Новом Саду. Од 2022. активно учествује на бројним групним изложбама у земљи. У свом досадашњем раду истражује тему и мотиве фигурације. Посвећује се студијској анатомији, као и карактеру ликова, а у портретима обраћа пажњу на психолошка стања. Највећу пажњу посвећује слици у којој се тренутно проналази, али поред тога истражује документарну фотографију, као и илустрацију.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.