Scroll Top

ИЗЛОЖБА – ВЛАДО РАНЧИЋ

Академија уметности у Новом Саду
}}

ИЗЛОЖБА “МYCROSTRUCTURE”
Четвртак, 7. септембар 2017. године у 19 часова
Галерија 73
Београд

Изложба Ранчић Владе под називом: “Mycrostructure” биће отворена у четвртак 7. септембра 2017. године са почетком у 19 часова у Галерији 73 у Београду.

Владо Ранчић дипломирао је сликарство 1986. године на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Јована Ракиџића. Постдипломске студије завршио је 1996. године на истој академији. Члан је УЛУС-а од 1987, УЛУВ-а од 1988. и уметничке групе ,,ЕМИСАО”. Излагао је на више од две стотине самосталних изложби у земљи и иностранству, а групно излаже од 1982. године. Добитник је бројних награда и признања за свој рад. Од 1991. године запослен је на Академији уметности у Новом Саду, где је и редовни професор од 2006. године.

У „Галерији ’73“ изложиће слике средњег и већег формата, рађене у периоду од 2010. до 2016. године, комбинованих техника (уљe на платну, асамблажа, деколажа и декупажа). Поједине слике – радови третирани су биолошко-хемијским процесима. Подлоге су сачињене од различитог материјала (платно, полиестер, дрво итд). Слике припадају циклусу: ППА (пурпенарт) и серији ,,МYCОТЕCТУRЕ“ (микробиолошке културе). Већина слика – радова су на микробиолошким активним подлогама. У зависности од просторних могућности, изложио би и једну амбијенталну инсталацију већег формата.

Изложба ће бити отворена до 19. септембра 2017. године.

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.