Мајсторски курс – виолина – Benjamin Ziervogel

#
}}

Мајсторски курс – виолина
Benjamin Ziervogel – Аустрија
Рок за пријаву 20.12.2018.
21. до 23. децембра 2018.

Мајсторски курс – виолине одржаће се на Академији уметности од 21. до 23. децембра. Студенти виолине ће имати прилику да похађају курс код Benjamin Ziervogel који долази из Аустрије.

Рок за пријаву је 20. децембар 2018.

Benjamin Ziervogel виолину је почео да учи са шест година. Студирао је Корушком државном универзитету, у класи проф. Брајана Финлејсона (Финлаyсон), Универзитету уметности у Берну, у класи проф. Бењамина Шмида, и као члан гудачког квартета „Анима“ на Међународном институту за камерну музику у Мадриду. Усавршавао се на мајсторским курсевима познатих педагога као што су Игор Озим, Норберт Брањин, Згмунд Нисел, чланови гудачког квартета „Албан Берг“, „Амадеус“, „Емерсон“, „Џулијард“, „Гварнери“, а учио је и код чувеног виолинисте Исака Штерна.

Од 2002. делује на позицији првог виолинисте гудачког квартета „Acies“, ансамбла који је победник Аустријског националног такмичења, добитник Моцартове награде и признања Аустријског радија 1 („Ö1“). Остварио је запажене наступе у Европи, Израелу, Индији, Бангладешу, САД, Колумбији, Аустралији. Године 2004. постао је концерт-мајстор Симфонијског оркестра РТВ Словеније, а 2014. гостујући концерт-мајстор Кинеског националног симфонијског оркестра.

Детаљне информације о Мајсторском курсу, као и формулар за пријаву можете пронаћи ОВДЕ.

Сродне вести