Позив на једнодневну експерименталну радионицу посвећену перформансу

Radionica najava Dagmar Glausnitzer I. Smith
}}

Једнодневна експериментална радионица посвећена перформансу
Уторак, 16. октобар 2018.
Време: 9 – 17 часова (пауза за ручак у трајању од једног сата)
Учионица НЛМ
Академија уметности
Ђуре Јакшића 7

Позивамо све заинтересоване студенте да се пријаве на једнодневну експериментална радионица посвећена перформансу “The Drawn Ridge and The Engraved Furrow” која ће се одржати у уторак, 16. октобра 2018. у учионици НЛМ од 9 до 17 часова са паузом за ручак.

Радионица је намењена студентима Академије уметности  и посвећена је експериментима у области перформанса. Студенти ће у интеракцији са гостујућим предавачем  Dagmar Glausnicer I. Smit истраживати могућности изражавања у оквиру перформанса током којих се употребљавају различите врсте објеката, као и дати амбијенти. Радионица ће бити одржана на енглеском језику.

Сви заинтересовани студенти потребно је да пошаљу пријаву на мејл адресу: suluvkontakt@gmail.com најкасније до 14. октобра 2018.

У пријави на енглеском језику треба да стоји:
– Кратак текст који говори о вашој мотивацији и интересовању за учешће у једнодневној радионици посвећеној уметности перформанса
– Лични стејтмент, односно која су ваша очекивања и зашто мислите да ће ова радионица користити вашој уметничкој пракси (максимално 250 речи)
Студенти који буду учествовали у радионици потребно је да припреме и понесу са собом један лични предмет или писани текст или пронађени предмет.
Максималан број учесника радионице је 15.

Дагмар И. Глаусницер Смит борави у Новом Саду од 8. до 18. октобра у оквиру СУЛУВ Артист-ин-Ресиденце програмау организацији Савеза удружења ликовних уметника Војводине и презентоваће свој рад 17. октобра 2018. у 20 часова у Галерији СУЛУВ.

БИОГРАФИЈА
Dagmar Glausnicer I. Smit је 2000. дипломирала на Краљевском колеџу уметности (Royal College of Art) и 1994. на Голдсмит колеџу у Лондону. Од 2003. год. у Немачкој организује међународне радионице посвећене перформансу, као и радионице које се односе на дуготрајне, дванаесточасовне перформансе под називом Wерктаг у интеракцији са различитим градским локацијама. Организовала је различите јавне, међународне догађаје под називом Транситстатион у Лондону, Берлину, Единбургу и Копенхагену. Предавач је на Кингстон универзитету у Лондону од 2003. год.

Сличне вести