Scroll Top

Позив на једнодневну експерименталну радионицу посвећену перформансу

Radionica najava Dagmar Glausnitzer I. Smith
}}

Једнодневна експериментална радионица посвећена перформансу
Уторак, 16. октобар 2018.
Време: 9 – 17 часова (пауза за ручак у трајању од једног сата)
Учионица НЛМ
Академија уметности
Ђуре Јакшића 7

Позивамо све заинтересоване студенте да се пријаве на једнодневну експериментална радионица посвећена перформансу “The Drawn Ridge and The Engraved Furrow” која ће се одржати у уторак, 16. октобра 2018. у учионици НЛМ од 9 до 17 часова са паузом за ручак.

Радионица је намењена студентима Академије уметности  и посвећена је експериментима у области перформанса. Студенти ће у интеракцији са гостујућим предавачем  Dagmar Glausnicer I. Smit истраживати могућности изражавања у оквиру перформанса током којих се употребљавају различите врсте објеката, као и дати амбијенти. Радионица ће бити одржана на енглеском језику.

Сви заинтересовани студенти потребно је да пошаљу пријаву на мејл адресу: suluvkontakt@gmail.com најкасније до 14. октобра 2018.

У пријави на енглеском језику треба да стоји:
– Кратак текст који говори о вашој мотивацији и интересовању за учешће у једнодневној радионици посвећеној уметности перформанса
– Лични стејтмент, односно која су ваша очекивања и зашто мислите да ће ова радионица користити вашој уметничкој пракси (максимално 250 речи)
Студенти који буду учествовали у радионици потребно је да припреме и понесу са собом један лични предмет или писани текст или пронађени предмет.
Максималан број учесника радионице је 15.

Дагмар И. Глаусницер Смит борави у Новом Саду од 8. до 18. октобра у оквиру СУЛУВ Артист-ин-Ресиденце програмау организацији Савеза удружења ликовних уметника Војводине и презентоваће свој рад 17. октобра 2018. у 20 часова у Галерији СУЛУВ.

БИОГРАФИЈА
Dagmar Glausnicer I. Smit је 2000. дипломирала на Краљевском колеџу уметности (Royal College of Art) и 1994. на Голдсмит колеџу у Лондону. Од 2003. год. у Немачкој организује међународне радионице посвећене перформансу, као и радионице које се односе на дуготрајне, дванаесточасовне перформансе под називом Wерктаг у интеракцији са различитим градским локацијама. Организовала је различите јавне, међународне догађаје под називом Транситстатион у Лондону, Берлину, Единбургу и Копенхагену. Предавач је на Кингстон универзитету у Лондону од 2003. год.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.