Scroll Top

Позив студентима за учешће у радионици истраживачко – уметничког пројекта „Наивно сликартсво као одредница у стварању филмске слике“

unnamed 3 jan venjarski (1)
}}

Позив студентима за учешће у радионици истраживачко – уметничког пројекта
„Наивно сликартсво као одредница у стварању филмске слике“

Позивају се студенти Департмана ликовних уметности (Катедра за сликарство) и Департмана драмских уметности (Катедра за аудио – визуелни медији) да узму учешће у радионици истраживачко – уметничког пројекта „Наивно сликартсво као одредница у стварању филмске слике“ која ће се одржати у суботу, 4. септембра 2021. у објекту Академије уметности који се налази у Косовској 33 са почетком у 10 часова.

Радионицу ће водити:

  • Проф. Жарко Лазић
  • Проф. Видоје Туцовић
  • Доц. Елида Месарош Лајко

Пријаве слати на мејл: elida.dp@gmail.com до 02.09.2021.

Садржај истраживања пројекта „Наивно сликартсво као одредница у стварању филмске слике“ су сликари наиве и њихова дела у селу Војводине – Ковачици који ће кроз процес снимања филма истраживати сликаре наиве, а управо одабране слике из великог сликарског опуса истраживачки тим пројекта ће кроз драмске елементе преточити у јединствен визуелни доживљај, односно филм. Ковачичка наива изабрана је у овом случају због територијалне и куртолорошке блискости са тимом истраживача, а и због њеног великог значаја на светској мапи наивног сликарства где је називају и метрополом наиве.

Фтографија за илустрацију: Јан Вењарски

Пројекат је подржан од стране Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатности.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.