Scroll Top

Презентација Универзитета Ђао Тонг у Шангају, Кина

Kina sangaj fax
}}

Презентација Универзитета Ђао Тонг у Шангају, Кина
Среда, 05. децембар 2018. у 12.00
Амфитеатар
Ректорат
Универзитет у Новом Саду

У оквиру делегације Универзитета Ђао Тонг у Шангају, која ће посетити Универзитет у Новом Саду у среду, 5. децембра 2018. године, одржаће се информативна сесија за студенте Универзитета у Новом Саду.

Уз основне информације о образовном и научном потенцијалу овог престижног кинеског универзитета, презентација ће обухватити и могућности стипендирања мобилности студената, похађање летњих школа, истраживачке праксе и др.

Ђао Тонг Универзитет у Шангају нуди разне програме стипендирања за домаће и стране студенте, док Факултет за науку о материјалима и инжењерство (School of Material Science and Engineering – SMSE) у склопу Ђао Тонг Универзитета из Шангаја сваке године организује Међународну летњу школу напредних материјала (“Zhi-Hong” International Summer School of Advanced Materials) чији је циљ промовисање интерактивне културне и академске размене између врхунских научника и студената дипломских и последипломских студија широм света. У току 2016, 2017. и 2018. године летњу школу су успешно похађали и студенти Универзитета у Новом Саду.

Презентацију ће одржати проф. др Chen Ke, помоћник декана Факултета за науку о материјалима и инжењерство Универзитета Ђао Тонг у Шангају, у амфитеатру Централне зграде Универзитета у Новом Саду, 5. децембра 2018. године, од 12.00 до 13.00 часова.

Ђао Тонг Универзитет у Шангају (Shanghai Jiao Tong University – SJTU) је свеобухватан универзитет светског ранга који је под директним окриљем Министарства просвете Народне републике Кине. Од оснивања 1896. године и током историје дуге 121. годину, Ђао Тонг Универзитет је постао врхунски међународни универзитет фокусиран на истраживање. Рангиран је између 101. и 150. места на Шангајској ранг листи водећих светских универзитета.

Ђао Тонг Универзитет у Шангају обухвата 28 факултета/департмана, 21 истраживачку институцију, 13 универзитетских болница, 2 института за медицинска истраживања, као и 6 предузећа у свом саставу. На Универзитету студира 16.195 студената основних студија и 30.270 студената мастерских и докторских студија, као и 2.401 страни студент. Академско особље Универзитета броји 2.835 чланова, од којих су многи чланови Кинеске академије наука и Кинеске академије инжењерства и добитници су многобројних награда. Ђао Тонг Универзитет у Шангају садржи 64 студијска програма основних студија који покривају 9 основних области: економија, право, књижевност, природне науке, инжењерство, пољопривреда, медицина, менаџмент и уметност. Чињеница да Ђао Тонг Универзитет има бројне лабораторије, истраживачке центре и институте, развојне и иновационе центре сведочи о високом нивоу научног, истраживачког и иновативног потенцијала овог Универзитета.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.