Презентација Универзитета Ђао Тонг у Шангају, Кина

#
}}

Презентација Универзитета Ђао Тонг у Шангају, Кина
Среда, 05. децембар 2018. у 12.00
Амфитеатар
Ректорат
Универзитет у Новом Саду

У оквиру делегације Универзитета Ђао Тонг у Шангају, која ће посетити Универзитет у Новом Саду у среду, 5. децембра 2018. године, одржаће се информативна сесија за студенте Универзитета у Новом Саду.

Уз основне информације о образовном и научном потенцијалу овог престижног кинеског универзитета, презентација ће обухватити и могућности стипендирања мобилности студената, похађање летњих школа, истраживачке праксе и др.

Ђао Тонг Универзитет у Шангају нуди разне програме стипендирања за домаће и стране студенте, док Факултет за науку о материјалима и инжењерство (School of Material Science and Engineering – SMSE) у склопу Ђао Тонг Универзитета из Шангаја сваке године организује Међународну летњу школу напредних материјала (“Zhi-Hong” International Summer School of Advanced Materials) чији је циљ промовисање интерактивне културне и академске размене између врхунских научника и студената дипломских и последипломских студија широм света. У току 2016, 2017. и 2018. године летњу школу су успешно похађали и студенти Универзитета у Новом Саду.

Презентацију ће одржати проф. др Chen Ke, помоћник декана Факултета за науку о материјалима и инжењерство Универзитета Ђао Тонг у Шангају, у амфитеатру Централне зграде Универзитета у Новом Саду, 5. децембра 2018. године, од 12.00 до 13.00 часова.

Ђао Тонг Универзитет у Шангају (Shanghai Jiao Tong University – SJTU) је свеобухватан универзитет светског ранга који је под директним окриљем Министарства просвете Народне републике Кине. Од оснивања 1896. године и током историје дуге 121. годину, Ђао Тонг Универзитет је постао врхунски међународни универзитет фокусиран на истраживање. Рангиран је између 101. и 150. места на Шангајској ранг листи водећих светских универзитета.

Ђао Тонг Универзитет у Шангају обухвата 28 факултета/департмана, 21 истраживачку институцију, 13 универзитетских болница, 2 института за медицинска истраживања, као и 6 предузећа у свом саставу. На Универзитету студира 16.195 студената основних студија и 30.270 студената мастерских и докторских студија, као и 2.401 страни студент. Академско особље Универзитета броји 2.835 чланова, од којих су многи чланови Кинеске академије наука и Кинеске академије инжењерства и добитници су многобројних награда. Ђао Тонг Универзитет у Шангају садржи 64 студијска програма основних студија који покривају 9 основних области: економија, право, књижевност, природне науке, инжењерство, пољопривреда, медицина, менаџмент и уметност. Чињеница да Ђао Тонг Универзитет има бројне лабораторије, истраживачке центре и институте, развојне и иновационе центре сведочи о високом нивоу научног, истраживачког и иновативног потенцијала овог Универзитета.

Сродне вести