ПОЧИЊЕ 4. SHORTZ – ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ФЕСТИВАЛ КРАТКОГ ВИДЕА И ФИЛМА

4. SHORTZ
LITTLE SHOP OF SOCIAL HORRORS
Нови Сад, 13 – 15.12.2013.
Академија уметности Нови Сад, Мултимедијални центар
(Ђуре Јакшића 7)

У петак 13. децембра 2013. са почетком у 19 сати у Мултимедијалном центру Академије уметности у Новом Саду почиње четврти по реду Интернационални фестивал кратког видеа и филма SHORTZ чија је овогодишња тема Мала продавница социјалних страхота (Little shop of social horrors).

Основна идеја фестивала је да окупи ауторе који производе кратке видео записе или кратке филмове у анаглифном, 3Д или „нормалном“ формату. Овогодишњи програм SHORTZ-a ће поред изузетног броја домаћих и страних аутора представити и 3Д радове студената Нових ликовних медија Академије уметности у Новом Саду који су настали током 3Д радионице одржане у новембру.

Првог дана фестивала, уз видеографију из региона, по први пут у Србији биће приказани кратки 3Д филмови светски афирмисаних уметника из преко 20 земаља! Другог дана, публика ће бити у прилици да види селекцију сјајних кратких филмских и видео остварења награђиваних на многобројим светским фестивалима широм света! Међу њима су и „Plasticity 3D“, Ryana Suitsa, награђиваног аутора на LA3D, 3D филмском фестивалу који се одржава у Лос Анђелeсу, њујоршком BEFILMU и многим другим. Такође издвајамо „Elysian Fields“,кандидата за награду Оскар, ауторке Ine Conradi Chavez, као и „Buffalo Death Mask“ аутора Mike Hoolblooma, награђен FIPRESCI наградом!

Првог дана, у петак 13. децембра, програм почиње у 19 часова, док у суботу, другог дана, програм почиње у 20 часова.

Трећег дана фестивала, у недељу 15. децембра, са почетком у 19 часова имаћемо прилику да по први пут присуствујемо интерактивном биоскопу који ће реализовати студенти Департмана драмске уметности, студијски програм Продукција у аудио-визуелним медијима, уз помоћ публике.

Четврти Интернационални фестивал кратког видеа и филма – SHORTZ подржала је Градска управа за културу Града Новог Сада.

Добродошли на SHORTZ!

Програмска књижица
Плакат

 

Сродне вести