Scroll Top

ЗЛАТНИ ЈУБИЛЕЈ – Свечаност поводом обележавања 50 година Академије уметности Нови Сад

svečanost-98
}}

ЗЛАТНИ ЈУБИЛЕЈ – Свечаност поводом обележавања 50 година Академије уметности Нови Сад
Српско народно позориште
Сцена “Пера добриновић”
21.04.2024. у 12.00

ЗЛАТНИ ЈУБИЛЕЈ – Свечаност поводом обележавања 50 година Академије уметности Нови Сад

Академија уметности Нови Сад прославила је 50 година постојања на свечаности која се одржала у понедељак, 21. априла 2024. на сцени „Пера Добриновић“ у Српском народном позоришту са почетком у 12х. Програм је отворен наступом Мешовитог хора Академије уметности којим руководи проф. Божидар Црњански.

Присутнима су се на обележавању јубилеја обратили проф. др Дејан Мадић, ректор Универзитета у Новом Сад и проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности Нови Сад.

У оквиру обележавања 50 година проф. Синиша Бокан, декан уручио је захвалнице представницима институција са којима нас веже дугогодишња сарадња.

У музичком делу програма наступиле су изванредне Ленка Петровић и Лана Зорјан.

Ленка Петровић је некадашња студенткиња Академије уметности, али и Џулијарда, сада доценткиња на студијском програму Извођачке уметности, модул Харфа, солисткиња симфонијског оркестра  Concerto Budapest у Мађарској, харфисткиња која је 2018. године освојила прву награду на престижном 20. Међународном такмичењу харфиста у Израелу чиме је постала први добитник ове награде из Србије.

Лана Зорјан која је са својих 15 година, недавно постала прва лауреаткиња из Србије која је добила једно од најзначајнијих признања у области класичне музике „International Classical Music Award – ICMA 2024“ у категорији „Откриће године“. Лана Зорјан је студенткиња виолине у класи проф. Стефана Миленковића.

Свечаност је завршена наступом студената треће године глуме на српском и мађарском језику у класама професора Бориса Лијешевића и Ласла Шандора који су извели део испита из Сценских игара – ТАНГО.

Програм свечаности водили су др ум. Милан Новаковић, сам. стр. сар и Јелена Ђулвезан Милковић, сам. стр. сар.

Након свечаности приређен је коктел у холу СНП-а.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.