Scroll Top

А-фест: Предавање проф. Бартоломеја Станковића “Kлавирски опус Војина Комадине (предавање поводом 90 година од рођења композитора)”

}}

А-фест: Предавање проф. Бартоломеја Станковића “Kлавирски опус Војина Комадине (предавање поводом 90 година од рођења композитора)”
Петак, 15.12.2023. у 12.00
Свечана сала Академије уметности Нови Сад
Петроварадинска тврђава

А-фест: Предавање проф. Бартоломеја Станковића “Kлавирски опус Војина Комадине (предавање поводом 90 година од рођења композитора)”

Предавање проф. Бартоломеја Станковића који на А-фест долази са Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву на “Kлавирски опус Војина Комадине (предавање поводом 90 година од рођења композитора)” одржаће се у петак, 15.12.2023. у Свечаној сали Академије уметности Нови Сад на Петроварадинској тврђави са почетком у 12 часова.

Бартоломеј Станковић, босанскохерцеговачки пијаниста, ванредни професор и руководилац Катедре за клавир Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву. Музичко образовање започео је у класи проф. Бахрије Шабановић у Високом (1997), а Средњу музичку школу Сарајево завршава у класи проф. Ангелине Бојовић-Пап (2006). Магистрирао је клавир на Музичкој академији у Загребу у класи проф. ем. Павице Гвоздић (2011). Постдипломске студије завршио је у класи пијанисте Federica Gianella на Steinway Academy у Верони (2012). Усавршавао се на семинарима еминентних клавирских педагога: А.Писарјев, Г. Грузман, Н. Груберт, П. Ајхер, Ј. Ј. вон Армин, А. Чаркић, Ј. Павић и А. Диндо. Добитник је бројних награда на државним и интернационалним такмичењима, као и Ректорове награде Свеучилишта у Загребу за пројекат „КЛАВИР – кроз историју и грађу“ . Одржао је преко 70 солистичких концерата, а као солист је наступао уз Дубровачки симфонијски оркестар (Тврђава Ревелин, Дубровник), Камерни симфонијски оркестар Зеница (Босанско народно позориште, Зеница). Издавачка кућа Nota Bene Records (Загреб) објавила је његова три носача звука – компакт дискове “Balkan Madness”, „Voyage“ и „Resonance“ са делима одабраних композитора из Босне и Херцеговине (2018, 2020, 2021). Снимљена дела за клавир, укупно 33 босанскохерцеговачка композитора, су осим у физичком издању, објављена и на великом броју дигиталних платформи за слушање музике. Наступао је на фестивалима попут Музичког биеннала у Загребу, Фортепиана у Подгорици, Ријека ЕУ2020 у Ријеци, Башчаршијске ноћи у Сарајеву, Дани Војина Комадине у Источном Сарајеву, Metaworld у Београду, Мостарско прољеће у Мостару, а солистичке концерте је одржао у Босни и Херцеговини, Хрватској, Србији, Словенији, Црној Гори, Италији, Аустрији и Немачкој.

Више информација на: www.bartolomejstankovic.com

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.