Scroll Top

Дводневни септембарски курс за студенте глуме – Телесна експресија

Andjelko Vesna Zdrnja
}}

Курс за студенте глуме
Телесна експресија
Септембар 2018.
Академија уметности

Курс Телесна експресија током два дана трајања водиће Анђелко Берош, који долази са Интернационалне школе телесне миме и физичког театра у Барселони.

Програм курса :
-ходови
-техника (Ртјен Декру)
-имповизације
-фигуре (Етјен Еекру)
-упознавање са репертоаром

Анђелко Берош рођен је у Сплиту 1988. године. Дипломирао је глуму у класи професорке Мирјане Карановић на Академији уметности у Београду 2014. године. Мастерирао је 2017. године на Академији уметности у Новом Саду, пројектом „Последња шанса” на студијском програму Примењено позориште. Исте године уписује интернационалну школу телесне миме и физичког театара у Барселони (Internacional School of Corporeal Mime and Physical Theatre- Etiene Decroux technique). Глумио је у разним позоришним, филмским и телевизијским пројекатима међу којима су филмови Поред мене, Психосеанса, Љубавни случај; серије Синђелићи, Ургентни центар, Сумљива лица, као и представе Браћа Блузери (мјузикл), Црвена -Самоубиство нације, Циркус-анти, Блискост итд.

Већ као студент глуме Анђелко се заљубио у сценски покрет. Предмет је постао његова опсесија.
-Како су професори на нашим академијама дошли из француске Лекок школе, одлучио сам се за нешто сасвим супротно. Телесна мима, којом се бавио Е. Декру, отворила ми је сасвим нове видике и нови начин рада у позоришту какав раније нисам познавао. Надам се да мом проучавању ове и неких других техника физичког театра неће бити краја – наводи Анђелко и додаје да му је драго ми је што ће гостовати на Академији уметности у Новом Саду и пренети барем део онога што сам научио.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.