Scroll Top

Фестивал студентског филма “Размена” у организацији студената Академије уметности Нови Сад

razmene festival
}}

Фестивал студентског филма “Размена” у организацији студената Академије уметности Нови Сад
Културни центар Нови Сад
01-03. јула 2023.

Фестивал студентског филма “Размена” у организацији студената Академије уметности Нови Сад

Академија уметности у Новом Саду, Департман драмских уметности Катедра за аудио-виузелне медије покреће Фестивал студентског филма „РАЗМЕНА“ који ће се одржати у Културном центру Новог Сада од 1. до 3. јула 2023.

Мисија ФСФ РАЗМЕНА је промоција студентског филмског стваралаштва и стварање платформе за размену искустава и креативности која ће повезати студенте Департмана драмских уметности Академије уметности у Новом Саду са колегама и будућим филмским ствараоцима из региона и шире.

Фестивал ће бити такмичарског карактера. Жири у саставу од пет студената са студијских програма: Мултимедијална режија, Драматургија, Аудио-визуелни медији модули: Монтажа у аудиовизуелним медијима, Продукција за аудиовизуелне медије и Камера доделиће награде за најбољи кратки играни филм, најбољу режију и најбољу фотографију.

Селектор првог издања фестивала је филмски редитељ и асистент на Катедри за аудиовизуелним медијима Гвозден Ђурић. Поред такмичарске селекције у ревијалном делу програма биће приказани документарни и анимирани студентски филмови.

Идеја и иницијатива за оснивање овог фестивала долази од стране четири студенткиње ИИ године Продукције за аудиовизуелне медије: Милене Јовић, Еме Богосављевић, Емилије Васовић и Катарине Гајинов, као одговор на испитни задатак из предмета Менаџмент за културу ПРАКТИКУМ. Њихова визија је да овај фестивал једнога дана постане најзначајнији фестивал студентског филма у региону који ће сваке следеће године организовати нове класе студената Продукције за аудиовизуелне медије.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.