Scroll Top

Фестивал врло кратког метра

18

Француски институт у Новом Саду у сарадњи са Академијом уметности вас позива на
Фестивал врло кратког метра
Свет је у покрету, филм такође!

Субота – 12. мај 2012. – 20.00
Академија уметности – Ђуре Јакшића 7, Нови Сад

Јединствен у целом свету, Међународни фестивал врло кратког метра је филмски такмичарски фестивал који се симултано одржава у целом свету и окупља филмове краће од 3 минута које су реализовали било реномирани режисери, било млади неафирмисани таленти.

Током 10 дана, у 15 земаља, од севера до југа, од истока према западу, 80 градова омогућиће грађанима да учествују у овом тренутку филмске солидарности. Не треба много новца да се у три минута изразе снови, незадовољство или смех.

Филозофија Међународног фестивала врло кратког метра

Фестивал се труди да успостави мостове између култура и да демократизује филм тако што младим талентима из целог света омогућава да равноправно представе и истакну своја остварења у врло кратком формату, а самим тим и нискобуџетном, прилагођеном за приказивање на различитим подлогама (мобилни телефон, телевизија, филм, интернет…).

Куриозитет фестивала је гласање светске публике: Новосађани ће, заједно са филмофилима осталих градова, моћи да учествују у додели награде публике, јер ће гласати за најбољи филм у такмичарској селекцији.

Trailer: www.youtube.com

Више информација о селекцијама и фестивалу: www.trescourt.com

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.