Фестивал врло кратког метра

Француски институт у Новом Саду у сарадњи са Академијом уметности вас позива на
Фестивал врло кратког метра
Свет је у покрету, филм такође!

Субота – 12. мај 2012. – 20.00
Академија уметности – Ђуре Јакшића 7, Нови Сад

Јединствен у целом свету, Међународни фестивал врло кратког метра је филмски такмичарски фестивал који се симултано одржава у целом свету и окупља филмове краће од 3 минута које су реализовали било реномирани режисери, било млади неафирмисани таленти.

Током 10 дана, у 15 земаља, од севера до југа, од истока према западу, 80 градова омогућиће грађанима да учествују у овом тренутку филмске солидарности. Не треба много новца да се у три минута изразе снови, незадовољство или смех.

Филозофија Међународног фестивала врло кратког метра

Фестивал се труди да успостави мостове између култура и да демократизује филм тако што младим талентима из целог света омогућава да равноправно представе и истакну своја остварења у врло кратком формату, а самим тим и нискобуџетном, прилагођеном за приказивање на различитим подлогама (мобилни телефон, телевизија, филм, интернет…).

Куриозитет фестивала је гласање светске публике: Новосађани ће, заједно са филмофилима осталих градова, моћи да учествују у додели награде публике, јер ће гласати за најбољи филм у такмичарској селекцији.

Trailer: www.youtube.com

Више информација о селекцијама и фестивалу: www.trescourt.com

 

Сродне вести