Scroll Top

Изложба радова наших графичара у Индији

Indija_11_Snezana_Petrovic
}}

Изложба радова наших графичара
Индија

На заједничкој изложби српских и индијских уметика, одржаној током протекле недеље (27-31. март 2018) у Open Palm Court галерији у индијском Хабитат центру у Њу Делхију представљени су и радови пет графичара из Новог Сада, међу којима су и радови нашег недавно преминулог проф. Зорана Грмaша и Снежане Петровић, стручне сараднице на Катедри за графику, Департмана ликовне уметности.

Поставка насловљена као „Signature of Diversity 5”, на којој су изложене слике, графике и керамика, окупила је радове 18 уметника. Кустос изложбе је био Трибхуван Дев, а изложбу је организовала Марси Арт фондација. Изложба је отворена на традиционалан индијски начин, уз присуство секретара Амбасаде Србије у Индији.

Изложба је настала као резултат сарадње са ликовним уметницима из Индије на челу са Сирађ Саксеном, а на иницијативу уметничке асоцијације Луменс из Новог Сада и њене председнице Иване Бјелице.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.