AKADEMIJA UMETNOSTI NOVI SAD I VOJVOĐANSKO UDRUŽENJE ZA RANU MUZIKU

39

AKADEMIJA UMETNOSTI NOVI SAD I VOJVOĐANSKO UDRUŽENJE ZA RANU MUZIKU

pozivaju Vas na
KONCERT POLAZNIKA
RADIONICE RANE MUZIKE
posvećen duhovnoj muzici Hajnriha Šica

nedelja, 29. septembar 2013. godine u 21.00h
Župna crkva Imena Marijinog

ulaz je slobodan

***

Radionicu rane muzike za solo-pevače vode Jelena Mirkov (Srbija/Nemačka) i Zofija Čakanji (Rumunija/Nemačka).
Jelena Mirkov (Novi Sad, 1981) diplomirala je na odseku solo-pevanja Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Gordane Jevtović Minov. Dalje se školovala na Institutu za staru muziku u Trosingenu (Nemačka). Pored bogate koncertne karijere izvođača pretežno renesansne i barokne muzike, aktivno se bavi pedagoškim radom. Od 2005. godine živi i radi u Nemačkoj.

Zsofia Csakany (Targu Mures, Rumunija, 1977) diplomirala je na Muzičkoj akademiji „George Dima“ u Klužu (Rumunija). Školovanje je nastavila na Univerzitetu za muziku u Trosingenu (Nemačka), gde od 2006. godine studira ranu muziku u klasi prof. Edoarda Belotija. Aktivno nastupa kao izvođač na klaviru i orguljama. Pored toga, bavi se naučno istraživačkim radom u kome je razvoj muzike za orgulje u 20. veku centralna tema njenih istraživanja.

Polaznici radionice su studenti solo-pevanja Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Milice Stojadinović, koji će nastupiti na koncertu.
Koncert se realizuje u okviru manifestacije “Dani barokne muzike”.

Program

 

Slične vesti

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.