Scroll Top

АКАДЕМИЈА УМЕТНОСТИ НОВИ САД И ВОЈВОЂАНСКО УДРУЖЕЊЕ ЗА РАНУ МУЗИКУ

39

АКАДЕМИЈА УМЕТНОСТИ НОВИ САД И ВОЈВОЂАНСКО УДРУЖЕЊЕ ЗА РАНУ МУЗИКУ

позивају Вас на
КОНЦЕРТ ПОЛАЗНИКА
РАДИОНИЦЕ РАНЕ МУЗИКЕ
посвећен духовној музици Хајнриха Шица

недеља, 29. септембар 2013. године у 21.00х
Жупна црква Имена Маријиног

улаз је слободан

***

Радионицу ране музике за соло-певаче воде Јелена Мирков (Србија/Немачка) и Зофија Чакањи (Румунија/Немачка).
Јелена Мирков (Нови Сад, 1981) дипломирала је на одсеку соло-певања Факултета музичке уметности у Београду, у класи проф. Гордане Јевтовић Минов. Даље се школовала на Институту за стару музику у Тросингену (Немачка). Поред богате концертне каријере извођача претежно ренесансне и барокне музике, активно се бави педагошким радом. Од 2005. године живи и ради у Немачкој.

Zsofia Csakany (Таргу Мурес, Румунија, 1977) дипломирала је на Музичкој академији „Георге Дима“ у Клужу (Румунија). Школовање је наставила на Универзитету за музику у Тросингену (Немачка), где од 2006. године студира рану музику у класи проф. Едоарда Белотија. Активно наступа као извођач на клавиру и оргуљама. Поред тога, бави се научно истраживачким радом у коме је развој музике за оргуље у 20. веку централна тема њених истраживања.

Полазници радионице су студенти соло-певања Академије уметности у Новом Саду, у класи проф. Милице Стојадиновић, који ће наступити на концерту.
Концерт се реализује у оквиру манифестације “Дани барокне музике”.

Програм

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.