Scroll Top

КОНКУРС ЗА КОЛЕКТИВНО ИЗЛАГАЊЕ НА ТЕМУ “УМЕТНОСТ ПРЕ СВЕГА” ЖИРИРАНА ИЗЛОЖБА

}}

КОНКУРС ЗА КОЛЕКТИВНО ИЗЛАГАЊЕ НА ТЕМУ “УМЕТНОСТ ПРЕ СВЕГА” ЖИРИРАНА ИЗЛОЖБА

КОНКУРС ЗА КОЛЕКТИВНО ИЗЛАГАЊЕ НА ТЕМУ “УМЕТНОСТ ПРЕ СВЕГА” ЖИРИРАНА ИЗЛОЖБА

Удружење Креативна фабрика расписује конкурс за учешће на колективној изложби на тему “Уметност пре свега”, у сарадњи са часописом за културу и уметност “УПС!” и Удружењем за развој ликовних уметности, иновативних кантаутора и литерарну промоцију, у оквиру пројекта Уметников отисак, Ане Мариновић, дипломираног графичара.

Изложба носи назив овог сјајног и јединственог часописа на овим просторима, чији је оснивач наш реномирани сликар Угљеша Цолић. На отварању изложбе имаћете прилику да присуствујете и промоцији ceдмог издања УПС-а.

Тема се може односити на све оно што уметника инспирише на ову тему, а формат је ограничен на максималних 70×80цм са рамом.
Сваки кандидат може конкурисати са не више од два рада.
Пријаве шаљите креирањем нове поруке, никако кликом на replay!

Фотографије радова је потребно послати у јпг формату, у резолуцији 300дпи, величине до 500gb. Сваку фотографију обавезно именовати уз навођење технике којом је рад изведен.
Фотографије радова слати ИСКЉУЧИВО путем е-маила (уколико је неопходно, смањите их и прилагодите дозвољеној величини прилога (atachmenta). Никако не шаљите фотографије путем we transfer-а или google doc.

ПОТРЕБНО ЈЕ ДОСТАВИТИ И СЛЕДЕЋЕ ПОДАТКЕ, ДИРЕКТНО КУЦАЈУЋИ ИХ У МАИЛ, НИКАКО У WORD И НЕ У ПДФ документу.

1. Аутор: име и презиме ( Молимо ауторе да ставе ћ, ђ, ж, ч…а не ц, з. ц, у своје име и презиме )
2. Кратка биографија, до 10 реченица, директно у маил
3. Место пребивалишта
4. Контакт: емаил, телефон, адреса, град
5. Називи дела, година настанка: техника, медиј, димензије, ЦЕНА

Дозвољене су све технике ликовне и примењене уметности: цртеж, слика, акварел, графика, фотографија, дигитални радови, колаж.дизајн, вајарство, модни И индустријски дизајн.

Фотографије и тражене податке послати на емаил: umetnikovotisak@gmail.com, најкасније до поноћи 18. ЈУЛА 2023.године.

Имена одабраних аутора биће достављена 19. ЈУЛА, на емаил адресу коју сте навели у пријави.

Изложба се поставља у просторијама Удружења за развој ликовних уметности, иновативних кантаутора и литерарну промоцију ( Бети Форд, Зетска 2, Скадарлија), 29. јула у 19 часова.

Изложбу ће отворити Угљеша Цолић, доктор уметности – ликовне уметности, а након отварања ће се одржати и округли сто на којем ће бити представлјено VII издање часописа “УПС”.

ПАРТИЦИПАЦИЈА

Партиципација за изложбу, у коју је урачуната цена припреме и штампе каталога износи 1000 РСД за уметнике који достављају и преузимају радове из галерије, 1200 РСД за уметнике који радове шаљу из Србије и 15е за уметнике из иностранства.

* Уметници из иностранства могу излагати само репродукције радова због могућих проблема са царињењем истих приликом повратка радова у иностранство. (Штампу репродукције И урамљивање покрива Уметников отисак.)

• Радови који прођу жирирање морају бити урамљени или адекватно опремљени – добро каширани Радови морају бити на једној закачки, постављеној на прецизно измереној половини рада. Уколико рад има две закачке, молимо Вас да провучете жицу кроз њих, како би се могли окацити на један ексер.

Уметници чији радови прођу жирирање у обавези су да донесу радове у заказаном року у кафе галерију Бети Форд. Уметници који не живе у Београду сами сносе трошкове слања радова као и трошкове враћања. Галерија не сноси одговорност уколико дође до оштете радова приликом транспорта истих, нити уколико дође до оштећења услед неадекватног опремања радова за излагање.

КЛАУЗУЛА О ОДРИЦАЊУ ОДГОВОРНОСТИ
Организатор ће пружити максималан напор при организацији, реализацији и остваривању безбедности изложбе и изложених радова, али се одриче било какве одговорности у случају оштећења или крађе. Радови изложени на изложби неће бити предмет осигурања од стране расписивача и спроводиоца, због недостатка финансијских могућности за тако нешто. Расписивач и спроводилац нису одговорни за евентуално кршење права интелектуалне својине код трећих лица.

Пријављивањем на конкурс прихватате све услове организатора изложбе, који су наведени у конкурсу.

“Уметников отисак” је ауторски пројекат Ане Мариновић, дипломираног графичара. Циљ пројекта је промовисање уметника и уметничког стваралаштва. Уметници чији рад се промовише су из домена ликовних и примењених уметности, студенти уметничких факултета, самостални уметници, као и неафирмисани уметници.

Уметнички савет галерије чине:
Саша Јањић, дипл. Историчар уметности
Ана Мариновић, дипл. графичар
Едвина Романовић – Худецкова, магистар ликовних уметности
Игор Маркишић, мастер на одсеку графика и књига
Милена Митровић, дипл. графички дизајнер и мастер висуалног дизајна

ПРИЛОГ
Угљеша Цолић (1989) доктор уметности – ликовне уметности
До сада је имао 67 самосталне и преко 80 групних изложби. Учествовао је на преко четрдесет ликовних колонија у земљи и иностранству. Излагао у Француској, Немачкој, Русији, Италији, Шпанији, Португалу, Турској, Мађарској, Румунији, Порторику, Грчкој, БИХ, Киргизији и широм Србије.
Истражује и експериментише у различитим стиловима и техникама, традиционалним и новим медијима. Поред цртања, сликања, графике и вајања бави се и израдом сценографије и костимографије, осликавањем мурала, као и истраживањем синергије различитих уметности.
Организатор различитих уметничких пројеката и перформанса, изложби, пројекција, округлих столова, семинара, као и ликовних радионица и ауторских вођења кроз изложбе. Радио је као гостујући предавач у Србији, Русији и Француској.
Оснивач и члан Удружења независних уметника Нови Сад од 2013. године.
Од 2018. члан Управног одбора Музеја савремене уметности Војводине у Новом Саду.
Покретач и главни уредник часописа „УПС – уметност пре свега“ од 2020. године.
Ради као професор струковних студија на Високој школи струковних студија за образовање васпитача у Новом Саду.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.