Scroll Top

Отворена изложба илустрација и промовисан уџбеник руског језика “Ни пуха ни пера”

DSC_8274
}}

Отворена изложба илустрација и промовисан уџбеник руског језика “Ни пуха ни пера”

Изложба илустрација проф. Милете Поштића и промоција уџбеник руског језика “Ни пуха ни пера” одржана је у Културној станици Свилара. У изради уџбеника са Академије уметности учествовали су проф. Милета Поштић, Драган Половина, стручни сарадник, проф. Александар Стојшин и доц. Горан Вујичин. Аутори уџбеника су професори са Филозофског факултета у Новом Саду, Филолошког факултета у Београду и и новосадских гимназија „Јован Јовановић Змај“ и „Лаза Костић“.

Овај посебан уџбеник, употпуниле су илустрације проф. Милете Поштића, које су биле изложене у Културној станици Свилара, а које су помогле студентима да што боље савладају руски језик. Проф. Поштић је на отварању изложбе рекао да са илустрацијама, учење иде лакше.

“Погледао сам много филмова и тако црпио инспирацију. Такође, илустрације из 50-их, 60-их година биле су јако богате и помагале су да се све боље разуме. Морао сам да се базирам на неке конкретне ликове. Та специфична девојчица, из илустрација, је из филма „Јолки“ из 2009. Био је кратак рок али је било је инспиративно, и јако смо се лепо слагали, и аутори и дизајнер и ја, и то је био кључ. Научио сам јако пуно о Русији“, истакао је проф. Милета Поштић.

Проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности Нови Сад обраћајући се гостима на изложби и промоцији књиге подсетио је да је у раду на уџбенику дошло до синергије између образовних институција и НИС-а.
Уџбеник „Ни пуха ни пера“, издао је Центар Руског географског друштва у Србији, уз подршку компаније НИС, чији је циљ популаризација руског језика у нашој земљи.
„Свако ко отвори овај уџбеник може видети да у његову израду аутори нису уложили само своје знање, већ и целу своју душу. Израда наравно није била једноставна, наилазили смо на различите потешкоће, међутим уз помоћ тимског рада успели смо да постигнемо најбољи резултат“, навео је Смирнов заменик генералног директора НИС-а.

Овај уџбеник почетног нивоа намењен је одраслима и студентима за самостално или учење у групи, за курсеве у компанијама, као и надоградњу знања код почетника, са циљем што бржег овладавања конверзацијом. Приступ је савремен и по угледу на актуелне уџбенике страних језика, а сви заинтересовани могу га пронаћи и у ПДФ формату, на сајту НИС-а.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.