Scroll Top

Изложба Драгана Б. Стевановић „Покрет и поглед – извођење линије из визуелне, звучне и кинестетичке белешке – вишемедијска инсталација“

Pozivnica III Dragana B Stevanovic
}}

Изложба
Драгана Б. Стевановић
Галерија ArtLab
30. мај – 6. јун 2019.
Коларац
Отварање изложбе: 30. маја у 19.00

Свечано отвaрање изложбе проф. Драгане Б. Стевановић под називом „Покрет и поглед – извођење линије из визуелне, звучне и кинестетичке белешке – вишемедијска инсталација“ одржаће се у Галерији ArtLab на Коларцу у четвртак, 30. маја 2019. са почетком у 19 часова.

Изложба „Покрет и поглед“ је резултат вишемедијског докторско-уметничког истраживања односа који се успостављају између покрета, звука и погледа.

Полазиште рада је засновано на тези Ханса Белтинга по којој тело истовремено представља простор у ком слике постоје и простор кроз који се остварују. Путање погледа и виђеног постају места сусрета и заједничког деловања визуелног, звучног и кинестетичког, односно простори отворени за синестезијски доживљај покрета и звука.

Теза је примењена на два различита поља деловања: на реконструкцију запажања односа који свакодневно постоје између покрета и погледа, и са друге стране, демонстрацију појавности ових релација у извођењу уметничког рада. Уметнички процес се тумачи као динамика простора која се успоставља између уметника, изабраног медија и околине, и повезује се са идејом о свакодневном запажању односа који постоје између погледа, покрета и звука.

Изложба се реализује у оквиру докторско-уметничког студијског програма на групи за Вишемедијску уметност Универзитета уметности у Београду

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.