Scroll Top

Потписан споразум о сарадњи између Академије уметности и Међународне конференције за односе с јавношћу PRO PR

Akademija umetnosti i PRO PR
}}

Потписивање споразума
Конференција за новинаре
PRO PR и Академија уметности
Мултимедијални центар

Данас је на Академији уметности потписан споразум о сарадњи између Академије уметности Нови Сад и агенције Apriori World, организатора 16.међународне конференције за односе с јавношћу PRO PR  која се ове године одржава у Србији.

Овим Споразумом потписници уговора су се обавезали на међусобну сарадњу у оквиру пројекта „Business & Arts“, а која подразумева израду уникатних статуа за овогодишње добитнике престижних признања PRO PR Аwаrds која се већ традиционално, 7. пут заредом додељују угледним појединцима из региона и света за њихов посебан допринос развоју струке односа са јавношћу.

У склопу ове сарадње, студенти Академије уметности ће уз вођство својих ментора израдити 26 статуе од разних материјала, а уметничка дела ће представљати њихово виђење комуникације и управљања комуникацијама као професије.

-Част нам је што је Академија уметности у Новом Саду препознала PRO PR Аwаrds и пројект „Business & Arts“ као прилику за додатну афирмацију уметничког занимања и повезивање са привредним сектором. Уверен сам да ће статуе које ће за ову пригоду израдити студенти новосадске академије приказати сву њихову креативност, машту и уметничку вредност. Осим тога, сигуран сам да је ово само почетак једне квалитетне дугорочне сарадње која за циљ има позиционирање уметничког занимања, изјавио је Данијел Колетић Председник организационог одбора PRO PR конференције.

Проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности сматра да је учешће Академије уметности у реализацији PRO PR Аwаrds манифестације, одлична прилика да се студенти укључе у вид јавне комуникације и презентације свог креативног ангажовања, на регионалном нивоу.
-Препознали смо веома добру намеру организатора, који овакву праксу подстиче већ годинама, те се надамо да се ће се сарадња наставити и у будућности – нагласио је проф. Бокан, декан Академије уметности.

Свечана додела признања PRO PR Аwаrds одржаће се 13. априла 2018.године. Сваке године, конференција се одржава у другом граду региона и окупља око 200 стручњака из области комуникација из регије и света који међусобно размењују богато знање и практична искуства и остварују пословне везе.

Поводом обележавања десете годишњице PRO PR конференције, 2012. године утемељен је и пројект PRO PR Аwаrds, који заправо представља програм награђивања појединаца за њихов посебан допринос развоју струке односа с јавношћу. С обзиром на то да се PRO PR  конференција сваке године одржава у другом граду региона, статуе PRO PR Аwаrds израђују студенти ликовних академија из земље домаћина. Овим пројектом Агенција Apriori World  је повезала институције уметности и привредни сектор, како би допринели бољем промовисању културних институција у читавом региону.

PRO PR конференција је прва међународна конференција за односе с јавношћу у југоисточној Европи, а ове године, домаћин њеног 16. издања ће бити хотел Мона на Златибору од 11. до 14. априла. Успешној организацији овогодишње конференције допринела је партнерска агенција Media Craft из Новог Сада, која је дугогодишњи партнер у организацији конгреса за Србију.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.