Potpisan sporazum o saradnji između Akademije umetnosti i Međunarodne konferencije za odnose s javnošću PRO PR

Akademija umetnosti i PRO PR
}}

Potpisivanje sporazuma
Konferencija za novinare
PRO PR i Akademija umetnosti
Multimedijalni centar

Danas je na Akademiji umetnosti potpisan sporazum o saradnji između Akademije umetnosti Novi Sad i agencije Apriori World, organizatora 16.međunarodne konferencije za odnose s javnošću PRO PR  koja se ove godine održava u Srbiji.

Ovim Sporazumom potpisnici ugovora su se obavezali na međusobnu saradnju u okviru projekta „Business & Arts“, a koja podrazumeva izradu unikatnih statua za ovogodišnje dobitnike prestižnih priznanja PRO PR Awards koja se već tradicionalno, 7. put zaredom dodeljuju uglednim pojedincima iz regiona i sveta za njihov poseban doprinos razvoju struke odnosa sa javnošću.

U sklopu ove saradnje, studenti Akademije umetnosti će uz vođstvo svojih mentora izraditi 26 statue od raznih materijala, a umetnička dela će predstavljati njihovo viđenje komunikacije i upravljanja komunikacijama kao profesije.

-Čast nam je što je Akademija umetnosti u Novom Sadu prepoznala PRO PR Awards i projekt „Business & Arts“ kao priliku za dodatnu afirmaciju umetničkog zanimanja i povezivanje sa privrednim sektorom. Uveren sam da će statue koje će za ovu prigodu izraditi studenti novosadske akademije prikazati svu njihovu kreativnost, maštu i umetničku vrednost. Osim toga, siguran sam da je ovo samo početak jedne kvalitetne dugoročne saradnje koja za cilj ima pozicioniranje umetničkog zanimanja, izjavio je Danijel Koletić Predsednik organizacionog odbora PRO PR konferencije.

Prof. Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti smatra da je učešće Akademije umetnosti u realizaciji PRO PR Awards manifestacije, odlična prilika da se studenti uključe u vid javne komunikacije i prezentacije svog kreativnog angažovanja, na regionalnom nivou.
-Prepoznali smo veoma dobru nameru organizatora, koji ovakvu praksu podstiče već godinama, te se nadamo da se će se saradnja nastaviti i u budućnosti – naglasio je prof. Bokan, dekan Akademije umetnosti.

Svečana dodela priznanja PRO PR Awards održaće se 13. aprila 2018.godine. Svake godine, konferencija se održava u drugom gradu regiona i okuplja oko 200 stručnjaka iz oblasti komunikacija iz regije i sveta koji međusobno razmenjuju bogato znanje i praktična iskustva i ostvaruju poslovne veze.

Povodom obeležavanja desete godišnjice PRO PR konferencije, 2012. godine utemeljen je i projekt PRO PR Awards, koji zapravo predstavlja program nagrađivanja pojedinaca za njihov poseban doprinos razvoju struke odnosa s javnošću. S obzirom na to da se PRO PR  konferencija svake godine održava u drugom gradu regiona, statue PRO PR Awards izrađuju studenti likovnih akademija iz zemlje domaćina. Ovim projektom Agencija Apriori World  je povezala institucije umetnosti i privredni sektor, kako bi doprineli boljem promovisanju kulturnih institucija u čitavom regionu.

PRO PR konferencija je prva međunarodna konferencija za odnose s javnošću u jugoistočnoj Evropi, a ove godine, domaćin njenog 16. izdanja će biti hotel Mona na Zlatiboru od 11. do 14. aprila. Uspešnoj organizaciji ovogodišnje konferencije doprinela je partnerska agencija Media Craft iz Novog Sada, koja je dugogodišnji partner u organizaciji kongresa za Srbiju.

Slične vesti

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.