Scroll Top

Позив за учешће – Међународна научна конференција “Културна дипломатија и културни односи: јачање фер сарадње, разноликости и дијалога”, 1-3. јун 2022.

vizual_sr_sm1-450x300
}}

Позив за учешће – Међународна научна конференција “Културна дипломатија и културни односи: јачање фер сарадње, разноликости и дијалога”, 1-3. јун 2022.

Универзитет уметности у Београду организује међународну научну конференцију о културној дипломатији и културним односима, уживо и онлајн, поводом покретања новог мастер програма из културне дипломатије.

Председница Програмског одбора конференције проф. др Мирјана Николић, ректорка Универзитета уметности у Београду

Председница Организационог одбора конференције др Љиљана Рогач Мијатовић, ванр. проф. Факултета драмских уметности у Београду

Промене у међународним односима током протеклих деценија довеле су до тога да се међузависни свет суочава са глобалним изазовима, са значајним последицама на културну разноликост и мирне односе међу народима. У многим областима широм света сукоби се убрзано развијају, а истовремено постаје очигледна потреба за јачањем међународне сарадње. Са овом заједничком бригом, академски стручњаци за међународне односе, као и практичари и професионалци у култури позвани су да истраже улогу културе у оквиру међународних односа и политика, посебно у контексту тренутне светске ситуације.

Циљ конференције је да се обезбеди отворен дијалог о постојећим концептима, политикама и инструментима културне дипломатије и културних односа, као и да се мапирају оквири нових парадигми и визија за будућност. Конференција ће понудити могућности различитим заинтересованим странама – универзитетским професорима, истраживачима, стручњацима и практичарима у култури да размисле о политикама и принципима који воде међународну културну сарадњу. Главни изазови којима се треба бавити односе се на структуре, услове и процесе за развој и имплементацију праведније, инклузивније и правичније сарадње и партнерства за будућност.

Партнер конференције је Аустријски културни форум у Београду који председава ЕУНИК кластером Србија 2022. године.

Радни језици конференције су енглески и српски.

Рок за подношење пријава је 20. април 2022.

Информације о конференцији можете наћи на страници:
https://www.arts.bg.ac.rs/dpa-conference/kulturna-diplomatija-i-kulturni-odnosi-jacanje-fer-saradnje-raznolikosti-i-dijaloga/

Пријаве слати на и-мејл адресу: conference@arts.bg.ac.rs

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.