Scroll Top

Позоришни перформанс „9 година касније” у оквиру ИПА пројекта Градске управе за културу Града Новог Сада „Colourful cooperation”

717A8013
}}

Позоришни перформанс „9 година касније” у оквиру ИПА пројекта Градске управе за културу Града Новог СадаColourful cooperation

Градска управа за културу Града Новог Сада кроз пројекат „Colourful cooperation”, који се финансира средствима програма Interreg-IPA CBC Мађарска – Србија, организује први у низу догађаја и манифестација у оквиру ове „разнобојне сарадње” између становништва пограничног подручја Мађарске и Србије с циљем развијања и подстицања културне, уметничке, гастрономске, туристичке размене и добросуседских односа.

Укупно преко 130 занимљивих програма на Палићу, у Морахалому и у Новом Саду имају за циљ представљање богате културне ризнице Мађара и Срба у овом подручју и сарадњу свих генерација ова два народа кроз очување и унапређење добросуседских односа.

Први у низу догађаја који ће бити организовани на Телепу у Новом Саду као и у Футогу, Ковиљу, Ченеју биће позоришни перформанс под називом „9 година касније” под уметничким руководством професора Академије уметности у Новом Саду, Денеша Дебреиа, и уз музику савременог мађарског композитора Арпада Серде.

Процес рада ће током седам радионичарских дана окупити у Културној станици Еђшег младе студенте глуме из Позоришне школе позоришта Јокаи из Бекешчабе и студенте Академије уметности у Новом Саду у класи проф. Бориса Исаковића и Миљана Војновића, самосталног стручног сарадника. Студенти из две средине, који се сада први пут срећу, заједно ће радити на креирању узбудљивог позоришног перформанса кроз испитивање и сучељавање својих ставова, размишљања, и померање својих граница како умних тако и телесних у покушају да дођу до одговора на човекова велика питања попут оних: ко сам, шта желим, за шта/кога бих дао/дала свој живот, какав је а какав треба да буде овај свет који нас окружује? А све то кроз поезију Каталин Пап.

Заједнички рад студената из Бекешчабе и Новог Сада „9 година касније” биће представљен публици 19, 20, 21. и 22. фебруара у Футогу, на Телепу, Ченеју и у Ковиљу.

Сатница:
Среда, 19.02.2020. у 20 часова : Футог, Културни центар Футог
Четвртак, 20.02.2020. у 18 часова: Телеп, Мађарски културни центар „Петефи Шандор”
Петак, 21.02.2020. у 18 часова : Ченеј, Месна заједница Ченеј
Субота, 22.02.2020. у 18 часова: Ковиљ, ОШ „Лаза Костић”

Лого пројекта
Плакат пројекта

О програму Interreg-IPA CBC Мађарска – Србија:
Interreg-IPA програм прекограничне сарадње Мађарска-Србија имплементира се у оквиру финансијског периода 2014-2020 Европске уније, путем Инструмента за претприступну помоћ (ИПА). По принципу „заједничког система управљања“ земаља учесница – Мађарске и Србије, програм финансира и подржава пројекте сарадње организација из Програмске области – округа Чонград (Csongrád) и Бач-Кишкун (Bács-Kiskun) у Мађарској и округа Западна Бачка, Северна Бачка, Јужна Бачка, Северни Банат, Средњи Банат, Јужни Банат и Срем у Србији. Програм помаже развој и стабилност пограничног региона, унапређује општи квалитета живота у њему, омогућава економску сарадњу организација из ове две земље, негује заједнички идентитет, културно и историјско наслеђе пограничног региона и доприноси његовој еколошкој одрживости и сигурности.  За више информација, молимо посетите веб-сајт програма: www.interreg-ipa-husrb.com.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.