Scroll Top

Премијера документарног филма “Багрем”

bagrem 1
}}

Премијера документарног филма “Багрем”
Мултимедијални центар
Академија уметности Нови Сад
Понедељак, 24.10.2022. у 20.00

Документарни филм „Багрем“ ће премијерно бити приказан у понедељак, 24. октобра у 20 часова у Мултимедијалном центру Академије уметности у Новом Саду.

Документарни филм „Багрем“ представља искорак Радио – телевизије Војводине ка експерименталном филму. Конципиран је ван конвенцијалних филмских форми, у намери да прикаже борбу човека за ваздух, за живот. Универзална нота суочавања са страхом и самоћом исткана је кроз духовно
путовање двоје људи који проживљавају последње заједничке тренутке.

Реч ауторке, Марине Зорић:
„Све што јесмо, сатерали смо у којекакве ћошкове по тим нашим измученим бићима. Јурцамо празни, уморни, истрошени, за животом који нам измиче, сваким даном по мало. Губимо се у гомилама истих, подбулих, напућених, од људскости отуђених и не примећујемо тај губитак, све док нас тај исти живот који се трудимо да преваримо, не сатера у ћошак. И покаже ко води. Тада све пада. И све што смо мислили да имамо, распрши се као балон од сапунице која добрано запече око и кад зажмуримо од боли, тек тад… тек тад погледамо тамо где заправо јесмо. У сопствено биће, у сопствену душу. И тада, можда, откријемо свет око себе онакав какав смо заборавили да треба да буде.

Прича документарног филма „Багрем“, требало би да буде упозорење да не игноришемо опомене, не „стварамо“ живот какав желимо мерећи га новцем, већ живимо живот који имамо не бројећи дане и године, већ оно што у њима дамо и добијемо.“

Екипа филма:
Ауторка: Марина Зорић
Режија: Милица Стојанов и Марина Зорић
Директор фотографије: Золтан Савин
Монтажа: Зоран Николић
Музика: Страхиња Јајић
Дизајн звука: Александар Марковић и Милорад Ићитовић

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.