Scroll Top

Преминуо Слободан Бата Недељковић, ред. проф. у пензији

Slobodan Nedeljković cb
}}

Преминуо Слободан Бата Недељковић, ред. проф. у пензији
Катедра за графичке комуникације
Департман ликовних уметности

Обавештавамо вас да је преминуо Слободан Бата Недељковић, редовни професор Академије уметности у пензији. Професор Недељковић био је запослен на Катедри за графичке комуникације Департмана ликовних уметности од 1997. године, где је предавао предмете из области Писмо и типографија са калиграфијом. Пензионисао се 2018. године.

Рођен је 12. марта 1952. у Новом Саду. Завршио је школу за примењену уметност Богдан Шупут у Новом Саду и Факултет ликовних уметности у Београду. Магистрирао је графику на Факултету ликовних уметности у Београд 1982. Докторао је на Факултету техничких наука Нови Сад 2009. Био је редован професор Академије уметности Нови Сад. Предавао је на Факултету техничких наука Графичко инжењерство и дизајн од 2002.

Бавио се сликарством и графиком. Сликарство је започео у духу Нове фигурације, бавећи се портретом и мртвом природом. Представљао Војводину у графици Југославије на смотри Југословенска графика у Средњој и Јужној Америци 1987-1989. (Мексико Сити, Хавана, Кали, Богота, Каракас, Лима и Буенос Аирес) и селекцији графике у САД, 1990 – 1993. (Вашингтон, Рапид Сити, Шипсбург и Мемфис). Учествовао на значајним смотрама графике – Љубљана, Мастрихт, Канагава. Аутор је више књига и уџбеника из области писма и типографије.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.