Пројекат “Визуелне транспозиције идентитета и простора” у Паризу

Suncica najava
}}

Представљање пројекта у Паризу
8. и 9. март 2019.
Катедра за нове ликовне медије
Департман ликовних уметности
Академија уметности

Катедра за нове ликовне медије, Департмана ликовних уметности представиће пројекат “Визуелне транспозиције идентитета и простора” у Српском културном центру у Паризу 8. и 9. марта 2019.

У Паризу ће се представити радови студента Катедре за нове ликовне медије: Вање Новаковић, Јелене Гајиновић, Луке Стојановића и Тијане Јеврић који су током студија и трајања пројекта развили своје истраживачке пројекте.

Публика ће у Паризу имати прилику да погледа и учествује у следећем садржају:

08. март 2019.
Презентација рада Департмана ликовних уметности и Катедре за нове ликовне медије на Академији уметности у Новом Саду.
Панел дискусија о Конструкцији и деконструкцији идентитета где ће млади уметници, студенти Академије представити своја истраживања.
09. март 2019.
Јавна радионица под називом #IDPLACES која ће путем психогеографске шетње мапирати мање популаризоване идентитетске тачке града Париза.

О пројекту:
Проучавајући концепт идентитета и простора у технолошки посредованом свету, пројекат има за циљ да пружи бољу видљивост младим уметницима који се баве медијском уметношћу и дигиталним праксама. Кроз изложбе, јавне дебате, предавања и радионице, пројекат настоји да креира више прилика за младе уметнике, чиме ће им омогућити да стекну искуство, видљивост, размењују идеје и искустава.
Током пројекта, развијен је сараднички пројекат #IDPLACES у којем су учествовали студенти нових ликовних медије под менторством Сунчицe Пасуљевић Кандић, стручнe сарадницe, а који се бави утицајем социјалних мрежа, културом селфија, хајпом документовања као и физичким и виртуелним присуством. Пројекат на субверзивам начин користи Инстаграм платформу како би подстакао партиципативност и критичко промишљање ових проблематика. Пројекат ће започети радионицом у Паризу.

Носилац пројекта: Академија уметности у Новом Саду
Координатор пројекта: Сунчица Пасуљевић Кандић, стручни сарадник на Катедри за нове ликовне медије, Департмана ликовних уметности.
Програм је реализован уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Академије уметности у Новом Саду.

Више о пројекту на:
https://www.novimediji.org/news/news.html?v=24.01.2019
Инстаграм: #idplaces

Сличне вести