Scroll Top

Пројекат “Визуелне транспозиције идентитета и простора” у Паризу

Suncica najava
}}

Представљање пројекта у Паризу
8. и 9. март 2019.
Катедра за нове ликовне медије
Департман ликовних уметности
Академија уметности

Катедра за нове ликовне медије, Департмана ликовних уметности представиће пројекат “Визуелне транспозиције идентитета и простора” у Српском културном центру у Паризу 8. и 9. марта 2019.

У Паризу ће се представити радови студента Катедре за нове ликовне медије: Вање Новаковић, Јелене Гајиновић, Луке Стојановића и Тијане Јеврић који су током студија и трајања пројекта развили своје истраживачке пројекте.

Публика ће у Паризу имати прилику да погледа и учествује у следећем садржају:

08. март 2019.
Презентација рада Департмана ликовних уметности и Катедре за нове ликовне медије на Академији уметности у Новом Саду.
Панел дискусија о Конструкцији и деконструкцији идентитета где ће млади уметници, студенти Академије представити своја истраживања.
09. март 2019.
Јавна радионица под називом #IDPLACES која ће путем психогеографске шетње мапирати мање популаризоване идентитетске тачке града Париза.

О пројекту:
Проучавајући концепт идентитета и простора у технолошки посредованом свету, пројекат има за циљ да пружи бољу видљивост младим уметницима који се баве медијском уметношћу и дигиталним праксама. Кроз изложбе, јавне дебате, предавања и радионице, пројекат настоји да креира више прилика за младе уметнике, чиме ће им омогућити да стекну искуство, видљивост, размењују идеје и искустава.
Током пројекта, развијен је сараднички пројекат #IDPLACES у којем су учествовали студенти нових ликовних медије под менторством Сунчицe Пасуљевић Кандић, стручнe сарадницe, а који се бави утицајем социјалних мрежа, културом селфија, хајпом документовања као и физичким и виртуелним присуством. Пројекат на субверзивам начин користи Инстаграм платформу како би подстакао партиципативност и критичко промишљање ових проблематика. Пројекат ће започети радионицом у Паризу.

Носилац пројекта: Академија уметности у Новом Саду
Координатор пројекта: Сунчица Пасуљевић Кандић, стручни сарадник на Катедри за нове ликовне медије, Департмана ликовних уметности.
Програм је реализован уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Академије уметности у Новом Саду.

Више о пројекту на:
https://www.novimediji.org/news/news.html?v=24.01.2019
Инстаграм: #idplaces

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.