Scroll Top

Курс графике на Академији уметности

kURS GRAFIKE
}}

Курс графике
Департман ликовних уметности
Академија уметности

Курсеви графике су намењени свим заинтересованим полазницима независно од предзнања, претходног искуства, узраста (најмлађи-средњошколски узраст), едукације или професионалне оријентације, како онима са искуством и предзнањем, тако и онима који се први пут сусрећу са ликовном графиком.

Задатак курса је да полазнике, кроз практичан рад у оквиру четири часа недељно, упозна са основним графичким техникама и принципима високе и дубоке штампе.

Кроз низ задатака, који подразумевају реализацију одређеног броја графика од идеје, скице на папиру, преко рада на графичкој плочи, све до штампања графичког листа, полазник стиче знање и занатска искуства у основним графичким техникама.

Неопходан прибор:

Полазници ће на почетку курса бити упознати са прибором који им је неопходан за рад. Полазници доносе свој прибор за цртање (туш, перо, четке) и папир. Остали материјал који је неопходан за рад у графици, матрице  и графичке боје обезбеђује Академија уметности.

Време и место одржавања наставе: октобар – децембар  2017.

13 блокова по четири школска часа уторком од 18.00 до 22.00 часова.

Место одржавања наставе: зграда Академија уметности на Петроварадинској тврђави, учионица бр. 2

Недељни фонд часова: 4

Укупан фонд часова: 52

Врста наставних активности: предавања и вежбе

Наставу воде:

Наставници и сарадници на Катедри за графику

Стр. сар. Милош Станојев

Стр. сар. Сања Жигић

Цена курса:

КУРС ГРАФИКЕ 10.000,00 динара месечно

Број жиро – рачуна: 840-1451666-42

Позив на број:

Уплата прве рате до почетка наставе 10. октобра 2017, а преосталих рата до 15-ог у месецу за текући месец (уплаћује се месечно).

*Напомена:

Курс графике није припремни курс за упис на основне академске студије, модул графика, већ је намењен свим заинтересованима који желе да науче више о уметничкој графици и основне графичке технике.

За заинтересоване кандидате за полагање пријемних испита на Департману ликовних уметности Академије уметности – модул графика, Катедра за графику организује бесплатне консултације које ће се одржавати у терминима који су наведени на сајту Академије уметности.

Пријављивање траје до почетка курса

Пријаве слати електронским путем на мејл адресу grafikatvrdjava@gmail.com уз назнаку: Пријава за курс графике

Контакт:

Тел. 422-177

Фаx: 021 / 420- 187

ПРОГРАМ – КУРС ГРАФИКЕ 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.