ГРАФИКА ОВДЕ И САДА

АКАДЕМИЈА УМЕТНОСТИ У НОВОМ САДУ И
ГАЛЕРИЈА ЛИКОВНЕ УМЕТНОСТИ ПОКЛОН ЗБИРКА РАЈКА МАМУЗИЋА

ПОЗИВАЈУ ВАС НА ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ

ГРАФИКА ОВДЕ И САДА

Четвртак, 1. новембар 2012. у 13 часова
Галерија ликовне уметности поклон збирка рајка мамузића

Пројекат “Графика овде и сада” заснован је на тежњи да се изложбом графика, подстакне јавност и приближи ширем аудиторијуму савремено уметничко стваралаштво графике- ликовне гране, која се безмало четири деценије негује на Академији уметности у Новом Саду.

Пројекат презентује радове наставника,сарадника и студената Катедре за графику, који својим ангажманом доследно и на убедљив начин подижу дигнитет графике, активно учествујући на домаћим и међународним изложбама и симпозијумима, неретко овенчани (бројним) наградама.

Циљ пројекта је мотивација студената Катедре за графику, свих нивоа студија, за будуће стваралачке подухвате у графици и њихово позиционирање на пољу уметности.

Међусобна интеракција стваралаштва на релацији наставник-студент, битан је едукативни елемент наставног процеса, и један је од примарних принципа овог пројекта.

У току реализације пројекта, радом у графичком атељеу Катедре за графику Академије уметности у Новом Саду, ствара се позитиван и инспиративан стваралачки амбијент, у којем учествују наставници и студенти, те се таквим заједничким деловањем, дијалогом и анализом новонасталих графичких радова, успешно подстичу и артикулишу стваралачке способности, што овај пројекат и чини изузетно значајним.

Подршка градских институција, Галерије ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића и Градске управе за културу Града Новог Сада, тај значај управо и потврђује.

ДОБРО ДОШЛИ !

 

Сличне вести