Scroll Top

ГРАФИКА ОВДЕ И САДА

12

АКАДЕМИЈА УМЕТНОСТИ У НОВОМ САДУ И
ГАЛЕРИЈА ЛИКОВНЕ УМЕТНОСТИ ПОКЛОН ЗБИРКА РАЈКА МАМУЗИЋА

ПОЗИВАЈУ ВАС НА ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ

ГРАФИКА ОВДЕ И САДА

Четвртак, 1. новембар 2012. у 13 часова
Галерија ликовне уметности поклон збирка рајка мамузића

Пројекат “Графика овде и сада” заснован је на тежњи да се изложбом графика, подстакне јавност и приближи ширем аудиторијуму савремено уметничко стваралаштво графике- ликовне гране, која се безмало четири деценије негује на Академији уметности у Новом Саду.

Пројекат презентује радове наставника,сарадника и студената Катедре за графику, који својим ангажманом доследно и на убедљив начин подижу дигнитет графике, активно учествујући на домаћим и међународним изложбама и симпозијумима, неретко овенчани (бројним) наградама.

Циљ пројекта је мотивација студената Катедре за графику, свих нивоа студија, за будуће стваралачке подухвате у графици и њихово позиционирање на пољу уметности.

Међусобна интеракција стваралаштва на релацији наставник-студент, битан је едукативни елемент наставног процеса, и један је од примарних принципа овог пројекта.

У току реализације пројекта, радом у графичком атељеу Катедре за графику Академије уметности у Новом Саду, ствара се позитиван и инспиративан стваралачки амбијент, у којем учествују наставници и студенти, те се таквим заједничким деловањем, дијалогом и анализом новонасталих графичких радова, успешно подстичу и артикулишу стваралачке способности, што овај пројекат и чини изузетно значајним.

Подршка градских институција, Галерије ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића и Градске управе за културу Града Новог Сада, тај значај управо и потврђује.

ДОБРО ДОШЛИ !

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.