Scroll Top

Трећи Форум уметничке сарадње у оквиру механизма Кина – земаља Централне и Источне Европе (ЦИЕЗ)

kina forum cover
}}

Трећи Форум уметничке сарадње у оквиру механизма Кина – земаља Централне и Источне Европе (ЦИЕЗ), у организацији Министарства културе и информисања Републике Србије и Министарства културе и туризма Народне Републике Кине, а уз подршку Академије уметности Нови Сад Универзитета у Новом Саду, одржаће се у виртуелном формату 25. и 26. новембра и окупиће стручњаке из укупно 17 земаља.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић  и министар културе и туризма Народне Републике Кине Ху Хепинг у четвртак, 25. новембра, у 09.30 часова отворила је Трећи форум Кине и земаља Централне и источне Европе са темом “The Future we already live“ („Будућност коју већ живимо“) који је посвећен сарадњи у области уметности.

На овогодишњем форуму у оквиру стручних панела, еминентни стручњаци разговараће на теме: визуелне уметности, филма, анимације и видео игара, и уједно ће представити стање у овим областима у својим земљама, али и глобално, у циљу сензибилизације што више професионалаца за повезивање и стварање нових мрежа и заједничких пројеката у будућности, који би могли да додатно унапреде сарадњу у оквиру механизма Кина- ЦИЕЗ.

Више информација о Форуму можете преузети са линка:

https://3artforum-china-ceec-serbia2021.com/

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.