Scroll Top

Уручене награде најбољим студентима Универзитета у Новом Саду

Nagrade najboljim studentima Rektorat
}}

Уручене награде најбољим студентима Универзитета у Новом Саду

Награде најбољим студентима Универзитета у Новом Саду свечано су уручене у Амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду. Ивана Говорчин, студенкиња композиције на Департману музичке уметности добила је награду  Студент генерације у области уметности, а признања за врхунске резултате постигнуте на европским и светским такмичењима добили су такође студенти Департмана музичке уметности: Андреј Балаж (виолина) и Ива Димитријевић (харфа).

“Ви сте шампиони у учењу, шампиону у знању и то је једини гарант рада нашег Универзита. Ви сте огледало ваших ментора, ваших професора и ваших родитеља“, истакао је ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић, честитајући овогодишњим добитницима универзитетских награда.

Лауреат награде Најбољи студент Универзитета у Новом Саду у школској 2020/2021. години је Тривко Кукољ, који је са укупном просечном оценом 10,00 завршио основне академске студије Физика – модул: Истраживачки, на Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду. Добитници награда Студент генерације у појединим наставно-научним областима су најбољи дипломци Универзитета у областима природно-математичких, техничко-технолошких, друштвених, хуманистичких и медицинских наука, као и уметности: Никола Голеш са Природно-математичког факултета (Студент генерације у области природно-математичких наука), Сандра Шлегл са Факултета техничких наука (Студент генерације у области техничко-технолошких наука), Река Корхец са Економског факултета у Суботици (Студент генерације у области друштвених наука), Милица Столица са Филозофског факултета (Студент генерације у области хуманистичких наука), Исидора Семниц са Медицинског факултета (Студент генерације у области медицинских наука).

Финансијски покровитељ награде Најбољи студент Универзитета је Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност, док је Универзитет у Новом Саду покровитељ награда Студент генерације у појединим наставно-научним областима.Тим поводом, у име Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, присутне је поздравила Нела Милишић, помоћник покрајинског секретара.

„Драги студенти, ви нисте најбољи само по оценама, већ сте се својом енергијом, квалитетом и марљивошћу издвојили и таквом својом слободом креирали будућност. Верујем у таленат и посвећен рад, а ваша успешност се огледа у одлуци да ништа не препуштате случају, већ да сами стварате своје шансе и ја вам на томе честитам“, поручила је Нела Милишић.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.