Scroll Top

Успешан наступ студената на “Недељи дизајна” у Будимпешти

Berbakov
}}

Недеља дизајна 2018.
Изложба
Будимпешта
Катедра за графичке комуникације
Академија уметности

Поводом “Недеље дизајна 2018.” студенти завршне године са графичког дизјана успешно су се представили на изложби која је је отворена 5. октобра у Барток 1 галерији у Будимпешти, а релаизована је у сарадњи са Институтом за дизајн из Шопронакоја.

Тема изложбе је била дизајн ексклузивне амбалаже кондиторских производа, за чију потребу су израђене макете. Студенти Академије уметности су у току летњег семестра своје макете израђивали у радионици компаније “Биро инжењеринг” из Новог Сада, чији запослени већ годинама излазе у сусрет нудећи стручну помоћ и производне капацитете.

Поставци и отварању изложбе су присуствовали студенти четврте године Академије уметности: Сања Менићанин, Растислав Филип, Софија Камаси и Андреј Јулхер.

На изложби су били присутни и професори АМИ/Сопрон: Јанош Пољак, Јожеф Залавари и Надаш Гергељ, као и студенти графичког и индустријског дизајна.

Осим предлога за заједнички наступ и на следећој “Недељи дизајна” у Будимпешти, колеге из Шопрона су покренуле иницијативу о потписивању Ерасмус+ споразума, у циљу унапређења сарадње две Академије. С обзиром да домаћа публика није имала прилику да види ову значајну изложбу, идеја је да се изложба на пролеће пресели у Нови Сад.

Реализацију пројекта је у потпуности подржала Академија уметности.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.