Изложба радова „Графика и цртеж“

Izložba Grafika i Crtez
}}

Изложба радова „Графика и цртеж“
Среда, 10. април 2019. у 13.00
Културна станица „Свилара“

Изложба радова „Графика и цртеж“ свечано ће бити отворена у среду, 10. априла 2019. у Културној станици „Свилара“ са почетком у 13 часова.

Графика и цртеж је изложба пројекат који реализује Катедра за графику, Департмана ликовних уметности, Академије уметности у Новом Саду и Департман за графику ФЛУ. Пројекат се реализује од 2013. године и представља сарадњу Факултета ликовне уметности у Београду тј. Департмана за графику ФЛУ и Катедре за графику АУНС. Пројекат је формиран са основним циљем успостављања комуникације међу студентима графичарима и свим студентима који имају предмет графика у току студија на ове две високообразовне установе које припадају државним Универзитетима.

Од ове године у пројекат ће се укључити и студенти Факултета уметности у Нишу. Пројекат иницира интензивнију продукцију графичких дела и цртежа са циљем  излагања истих. Сваке године организујемо изложбу новонасталих студентских радова које једне године постављамо у галерији ФЛУ у (Кнез Михајлова, Београд) а друге године у изложбеним просторима АУНС галерија Хол на Петроварадинској тврђави.

 

Related Posts