Scroll Top

Изложба радова “Лудибриум”

Macura Lubirididum
}}

Отварање изложбе “Лудибриум”
Среду, 10. април у 18:30
Културни центар Војводине “Милош Црњански”
Војводе Путника 2, Нови Сад

У среду, 10. априла у 18:30 у Културном центру Војводине “Милош Црњански” (Војводе Путника 2, Нови Сад) биће отворена изложба младог уметника из Новог Сада, Јована Чичевског под називом “ Лудибриум “.

Јован Чичевски је рођен у Новом Саду 1995. године. Завршио средњу школу за дизајн „Богдан Шупут“. Тренутно на апсолвентској години вајарства на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Николе Мацуре. Учесник више ликовних колонија и пројеката у земљи и иностранству. Почасни члан културно уметничке организације „Ние по дродзе“ из града Сувалкија (Suwalki) у Пољској. Сертификован од стране „Ерасмус плус“ организације због учествовања на пројекту „Jugend für Europa” 2016. године. Излагао je 2017. године на групној изложби своје класе у „Галерији Мацут” у СПЦ Војводине, на групној изложби „Разлике” и међународној изложби теракоте „Прва земља“.

“Ликовни израз Јована Чичевског на првом месту се базира на скулптурама и инсталацијама изражене у различитим медијима као што су видео перформанси. Анализом његових скулптура можемо приметити да Јован користи различите делове људског тела као што су ухо и прст како би их спојио са објектима који тада постају играчке или такозване инсталације интерактивног типа. Он такође води рачуна да забави гледаоца, на тај начин скулптуре престају да стоје из естетског разлога и постају елементи забаве за одрасле а такође и за децу. Његов циљ је да насмеје, разигра и да укључи посматрача у своја дела. Не допушта посматрачу да остане само публика, већ га тера на то да се његов рад користи за допуњење недостатка разиграности код одраслих. По Јовановом ставу скулптура не сме да се гурне у ћошак галерије или дома да би скупљала прашину. На први поглед његове скулптурне инсталације изгледају наивно и просто, он заправо тежи ка томе да остави утисак на посматрача тако што скрива неке очигледне ствари испред њихових очију. „

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.