Scroll Top

Презентација и концерти у оквиру пројекта Pres(s) Schaeffer

Press Ljubomir Nikolic
}}

Презентација и концерти у оквиру пројекта Pres(s) Schaeffer
Понедељак, 12.12.2022.
Косовска 33 у 18.00
Културни центар Војводине “Милош Црњански” у 20.00

Презентација и концерти у оквиру пројекта Pres(s) Schaeffer, који је настао као продукт сарадње Љубомира Николића, виши стр. сар. на Катедри за композицију Департмана музичке уметности са италијанским уметником Елијом Моретијем (Elia Moretti) и боравка у Електронском студију Радио Београда и рада на чувеној аналогној конзоли – Сyнти 100 одржаће се у понедељак, 12. децембра 2022.

Презентација пројекта и радионица одржаће се у понедељак, 12. децембра 2022. у објекту Академије уметности који се налази у Косовској 33 у студију Ц9 у 18 часова.

Тема радионице посвећена је делатности пољског експерименталног композитора Богуслава Шефера (Bogusław Schaeffer). Реч је реконтекстуализацији стваралаштва једног од највећих пољских композитора, који је једну од својих композиција реализовао управо у Електронском студију Радио Београда.

Концерт ће се одржати у понедељак, 12. децембра 2022. у Културном центру Војводине “Милош Црњански” са почетком у 20 часова, а у Београду у уторак, 13.12.2022. у Радио Београду, студио 6 (Хиландарска 2).

Улаз је слободан.

Програм можете погледати ОВДЕ.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.