Scroll Top

Додељене награде студентима Фондације “Мали принц” и обележено 20 година постојања

}}

Додељене награде студентима Фондације “Мали принц” и обележено 20 година постојања

Додељене награде студентима Фондације “Мали принц” и обележено 20 година постојања

Годишње награде Фондације “Мали принц” за уметничко стваралаштво у области музичке, драмске и ликовне и примењене уметности добили су студенти Академије уметности Андреј Балаж (музичка уметност), Мина Петрић (драмска уметност) и Снежана Томашевић (ликовна уметност).

Статуу и новчану награду у износу од 1500 евра студентима је доделила Александра Веђеци Бошков, оснивач фондације и Ксенија Блажић, директорица фондације на свечаности која је уприличена у оквиру обележавања 20 година Фондација „Мали принц“ у Ректорату Универзитета у Новом Саду.

Награда се додељује 20. годину за редом, а тим поводом Александа Веђеци Бошков је истакла да са великим поносом Фондација „Мали принц“ сарађује веома успешно са Академијом уметности и да је велико задовољство видети младе и талентоване људе које након завршетка студија остварују завидне успехе у уметности, а да им награда служи као један подстрек у реализацији циљева.
Публици су се на свечаности обратили проф. др Дејан Мадић, ректор Универзитета у Новом Саду и проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности Нови Сад.

О награђенима

Андреј Балаж је студент IV године основних академских студија, студијски програм Извођачке уметности, модул Виолина. Музичку школу завршио је у класи проф. Виталија Гулијчука, а основну са Вуковом дипломом за само шест година. Студент је у класи проф. Стефана Миленковића са просеком 10,00 и добитник бројних награда на националним и међународним такмичењима.

Видео о Андреј Балажу

Мина Петрић је студенткиња мастер академских студија, студијски програм Драматургија. Мина је добитница Стеријине награде за драматургију представе „Код вечите славине“ 2022. године, а исте године њена драма „Незаборавак, поточница, змијске очи“ нашла се у најужем избору за Стеријину награду за драмски текст. Радила је као драматуршкиња на бројним пројектима, као сценаристкиња драмских серија у сценаристичкој соби, основала је и уређује онлајн магазин „Iz Оff-а“, пише за позориште и филм, али и о позоришту и филму.

Видео о Мини Петрић

Снежана Томашевић је студенткиња мастер академских студија, студијски програм Ликовне уметности, модул Вајарство. Снежана је дипломирала Вајарство 2022. године, а тренутно је студенткиња мастер студија Вајарства на Академији уметности у Новом Саду. Излагала је на групним изложбама током студија у Новом Саду и Београду.

Видео о Снежани Томашевић

У оквиру обележавања јубилеја, односно постојања 20 година Фондације “Мали принц” Академија уметности је припремила и на самој свечаности поклонила у оквиру изложбе Збирку уметничких дела добитника награде Фондације “Мали принц” у области ликовне и примењене уметности у протеклих 20 година.

Почевши од школске 2003/2004. године Фондација награђује по једног студента са Департмана музичке, ликовних и драмских уметности за постигнуте врхунске резултате у тим уметничким областима. Током година, Фондација „Мали принц“ и Академија уметности константно су отварале нове видове сарадње. Изражавајући обострано поштовање и стално тежећи унапређивању сарадње, Фондација и Академија годинама уназад, осим доделе ове награде, реализују и низ других активности везаних за наставни процес, намењених пре свега студентима Академије уметности.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.