Scroll Top

Изложба “Место сусрета” Небојше Лазића и Џефри Сипела

}}

Изложба “Место сусрета” Небојше Лазића и Џефри Сипела
Петак, 24.05.2024. у 19.00
Мали ликовни салон

Изложба “Место сусрета” Небојше Лазића и Џефри Сипела

Изложба „Место сусрета” („A Place of Meeting”) резултат је професионалне сарадње и личног пријатељства започетог пре тридесет година између два уметника са два различита континента, Европе и Америке. Амерички уметник Џефри Сипел и новосадски уметник Небојша Лазић сарађивали су током деведесетих година прошлог века на Тамаринд институту за графику (Албукерки, Нови Мексико, САД).

Лазић је у то време стицао титулу мајстора графичких дисциплина, а Сипел руководио Институтом. Повезала их је радозналост и жеља за непрестаним истраживањем и усавршавањем у области графике, слике, цртежа и међусобних комбиновања техника, али и отвореност ка сарадњи са другим уметницима заједничком трагању за најбољим начином да се идеје изразе и заинтересованост за уметност других. Ово је постала основа на којој се и данас одржавају њихова сарадња и пријатељство, те имамо јединствену прилику да видимо графичарски дијалог ова два уметника.

Изложба под називом “Место сусрета” биће отворена у Малом ликовном салону у петак, 24. маја 2024. са почетком у 19 часова.

Детаљније информације о изложби можете прочитати ОВДЕ.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.