Scroll Top

Jавна презентација докторског уметничког пројекта Бранке Лалић

Branka Lalic izlozba
}}

Jавна презентација докторског уметничког пројекта Бранке Лалић

Jавна презентација докторског уметничког пројекта Бранке Лалић, под насловом: Структуралне композиције и форме – Реинтерпретација значења и технике веза у савременом сликарском делу биће отворена у понедељак, 5. јула 2021. Мали ликовни салон од 17 до 20 сати. Изложба је за посетиоце отворена до 16. јула 2021.

Докторски уметнички пројекат Структуралне композиције и форме – Реинтерпретација значења и технике веза у савременом сликарском делу, бави се истраживањем вредности и технике веза у ликовном делу. У односу на то гледиште у коме се уметнички пројекат користи искуставима која припадају занатским вредностима, поставља се важно питање, да ли се техника веза може посматрати изван свог утврђеног стандарда и традиције, постоји ли начин преформулације веза као занатске технике у савремени ликовни језик.

Поред тога примарни део у ликовном истраживању односи се на материју, форму и њену структуру, која аутентичном техником веза може постати подлога у погледу новог тумачења уметничког рада. Језгро рада је нит као ликовни елемент, у циљу стварања сложених форми и структуре у контексту апстрактне слике, услед чега веза постаје одређена акција која посматрачу сигнализира способност да делује као ризом у представљању доживљаја везаних за ствар, догађај или ситуацију. Овим поступком, релација рада није у асоцијативном, већ је дата као грађа у функцији разумевања односа нити као процесу у стварању нових форми у слици.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.