Scroll Top

Мастер изложба радова “Outside, such a lonely place” Саре Масникосе

Sara Masnikosa izlozba 1
}}

Мастер изложба радова “Outside, such a lonely place” Саре Масникосе

Мастер изложба радова ”Outside, such a lonely place” Саре Масникосе у класи др ум. Горана Деспотовског, редовног професора свечано ће бити отворена у понедељак, 22. новембра 2021. у Галерији СУЛУВ са почетком у 19 часова.

Изложба је резултат истраживања у току мастер академских студија на Академији уметности у Новом Саду. Она је одговор на постављену тему мастер рада “Транспарентни просторни односи у функцији структуралних алегорија”.

Поставка истражује специфичне процесе који одређују индивидуу и поставља те процесе у просторе који преузимају функцију скровишта. Радови својим карактером учествују у креирању амбијента, а извучени из целине, сваки креира један независни амбијент. Тај минијатурни амбијент треба да послужи као основа за посредовање фикције. Због транспарентности и могућности визуелног продирања простора кроз радове, представљене приче окупирају простор у коме су изложене. Ова изложба је спремна да буде дом хиљадама малих успомена или заборава, ако је појединац спреман да се упусти у процес који на крају ипак има своју кулминацију.

Сара Масникоса у свом раду користи просторне објекте који у садржају теме приказују различите видове друштвеног ангажовања. Ови простори, мапирани кроз димензију кутије, представљају позорницу одређене човекове функције. Рођена 31. јула 1995. године у Суботици. Завршила Гимназију у Параћину 2014. године и исте уписала Академију уметности у Новом Саду, смер сликарство. Основне студије завршава 2020. у класи професора Горана Деспотовског. Редовно излаже од 2015. године. До сада је излагала на осам самосталних изложби и бројним колективним. Такође је учесница многобројних пројеката, радионица и ликовних колонија. Добитница је Доситејеве стипендије 2019/20 и Доситејеве стипендије 2020/21, годишње награде Департмана ликовних уметности Академије уметности у Новом Саду за најуспешнији уметнички рад из уметничке дисциплине СЛИКАЊЕ (2020.) и награде Фондације Мали принц за врхунске резултате у области уметности (2021.).

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.