Master izložba radova “Outside, such a lonely place” Sare Masnikose

Sara Masnikosa izlozba 1
}}

Master izložba radova “Outside, such a lonely place” Sare Masnikose

Master izložba radova ”Outside, such a lonely place” Sare Masnikose u klasi dr um. Gorana Despotovskog, redovnog profesora svečano će biti otvorena u ponedeljak, 22. novembra 2021. u Galeriji SULUV sa početkom u 19 časova.

Izložba je rezultat istraživanja u toku master akademskih studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Ona je odgovor na postavljenu temu master rada “Transparentni prostorni odnosi u funkciji strukturalnih alegorija”.

Postavka istražuje specifične procese koji određuju individuu i postavlja te procese u prostore koji preuzimaju funkciju skrovišta. Radovi svojim karakterom učestvuju u kreiranju ambijenta, a izvučeni iz celine, svaki kreira jedan nezavisni ambijent. Taj minijaturni ambijent treba da posluži kao osnova za posredovanje fikcije. Zbog transparentnosti i mogućnosti vizuelnog prodiranja prostora kroz radove, predstavljene priče okupiraju prostor u kome su izložene. Ova izložba je spremna da bude dom hiljadama malih uspomena ili zaborava, ako je pojedinac spreman da se upusti u proces koji na kraju ipak ima svoju kulminaciju.

Sara Masnikosa u svom radu koristi prostorne objekte koji u sadržaju teme prikazuju različite vidove društvenog angažovanja. Ovi prostori, mapirani kroz dimenziju kutije, predstavljaju pozornicu određene čovekove funkcije. Rođena 31. jula 1995. godine u Subotici. Završila Gimnaziju u Paraćinu 2014. godine i iste upisala Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer slikarstvo. Osnovne studije završava 2020. u klasi profesora Gorana Despotovskog. Redovno izlaže od 2015. godine. Do sada je izlagala na osam samostalnih izložbi i brojnim kolektivnim. Takođe je učesnica mnogobrojnih projekata, radionica i likovnih kolonija. Dobitnica je Dositejeve stipendije 2019/20 i Dositejeve stipendije 2020/21, godišnje nagrade Departmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti u Novom Sadu za najuspešniji umetnički rad iz umetničke discipline SLIKANJE (2020.) i nagrade Fondacije Mali princ za vrhunske rezultate u oblasti umetnosti (2021.).

Slične vesti

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.