Најталентованији студенти гитаре из региона одушевили публику у Новом Саду

IMG_9865
}}

Академија уметности ове године по први пут је организовала „Сусрете студената гитаре музичких академија и факултета музике у региону“.

У Свечаној сали Градске куће и Мултимедијалном центру Академије уметности наступили су током два дана најталентованији гитаристи, студенти музичких академије и факултета музике у региону, а такође је одржана је промоција књиге под називом „Гитара кроз векове“ аутора Евите и Стевана Јовића.

Циљ Сусрета студената гитаре јесте неговање и развијање добре извођачке праксе, ближе повезивање и успостављање богатије и разноврсније сарадње међу институцијама у региону, промоција даровитих студената, размена мишљења, идеја и искустава у сврху унапређења струке.

На овогодишњим Сусретима представили су се студенти са: Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, Факултета уметности Универзитета у Нишу, Факултета музичке уметности Универзитета уметности у Београду и Академије уметности Универзитета у Новом Саду. Организатори су најавили следеће године већи број учесника и више концерата.

Сличне вести