Scroll Top

ОТКРИВЕНЕ ВИЗИЈЕ: Истраживање уметничких сензибилитета

}}

Изложба “ОТКРИВЕНЕ ВИЗИЈЕ: Истраживње уметничких сензибилитета”
Понедељак, 12. фебруар 2024. године, у 19 часова
Галерија Академије уметности Нови Сад
Булевар Михајла Пупина 20

ОТКРИВЕНЕ ВИЗИЈЕ: Истраживање уметничких сензибилитета

Изложба „Откривене визије: Истраживање уметничких сензибилитета“ представља радове три студенткиње завршне године на модулу Сликарство: Саре Савић, Анастасије Малеташкић и Хелене Остојић. Свака од ових младих уметница је на самом почетку своје уметничке каријере те су ово прве назнаке њихових сензибилитета, које су почеле да истражују на завршној години студија на Академији уметности у Новом Саду. Сара Савић бави се деконструкцијом мотива  аутобуса у циљу поставке геометријске апстрактне слике. Анастасија Малеташкић кроз дигитални колаж који преноси на класичну слику истражује сопствену интроспекцију и бави се темом идентитета у ширем смислу. Хелена Остојић у својим радовима развија свој магични свет са мноштвом детаља који јој привлаче пажњу и позивају нас да се задубимо у слику и истражимо свет који нам нуди. Иако су њихове поетике различите, оно што их спаја јесте њихова борба да пронађу своје место на уметничкој сцени те би ова изложба била изузетна подршка да се својим радовима први пут представе публици.

Сара Савић рођена је у Бору 2001. године. Завршила је средњу школу за дизајн „Богдан Шупут “. Тренутно је студент четврте године на Академији уметности у Новом Саду, модул Сликарство у класи професора Горана Деспотовског. До сада је имала неколико групних изложби ( „Прича о двоје уметника: Љубица Сокић и Богдан Шупут“, „Графика и цртеж“, „Музика у другачијем кључу“, пројекат „Разлике“…)

Анастасија Малеташкић рођена је у Врбасу 2001. године. Завршила је гимназију „Вељко Петровић“ у Сомбору. Тренутно је студент четврте године основних студија на Академији уметности у Новом Саду, модул Сликарство у класи професора Горана Деспотовског. До сада је имала неколико групних изложби ( пројекат „Разлике“, „Музика у другачијем кључу“, „Ја и храна у 7 дана“,  „У ентеријеру: фигура у простору“,  Изложба цртежа студената треће године…)

Хелена Остојић рођена је 2002. године у Лозници. Завршила је средњу уметничку школу ,,Школа примењених уметности” у Шапцу. Тренутно је студент четврте године на Академији уметности у Новом Саду, модул Сликарство у класи професора Горана Деспотовског. До сада је учествовала на годишњим школским и тематским изложбама, углавном са цртежима и сликама портрета. Два пута освојила је награду на конкурсу ликовне омладинске манифестације ,,Награда Паја Јовановић”. На крају четврте године средње школе освојила је награду ликовног стваралаштва, где је на основу тога имала своју прву самосталну изложбу у Културном центру у Шапцу.

Организација: Катедра за сликарство
др ум. Горан Деспотовски, редовни професор
др ум. Ана Вртчник, виша стручна сарадница

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.