Позив за 14. ФИСТ

FIST
}}

Позив за 14. ФИСТ
Факултет драмских уметности
Београд

14. издање Фестивала интернационалног студентског театра (ФИСТ) одржаће се од 10. до 17. маја 2019. године на више различитих локација у Београду. Концепт овогодишњег фестивала је „Самоспознаја“.

Пријаве су отоврене до 5. фебруара 2019.

Фестивал је основан 2005. године на иницијативу студената Менаџмента и продукције позоришта, радија и културе на Факултету драмских уметности у Београду. Мисија ФИСТ-а је стварање услова за комуникацију између младих позоришних ентузијаста, размену знања, искуства и вештина, као и приказивање различитих позоришних студентских пракси из целог света.

Услови за учествовање на Фестивалу:

– Позоришна представа којом се конкурише треба да је резултат наставног процеса на академијама или факултетима драмских уметности, постављена и играна од стране студената.

– Свака институција може да учествује у такмичарском програму само са једном представом.

– Институција која је организатор Фестивала – Факултет драмских уметности у Београду, нема право да учествује у такмичарском програму Фестивала.

– Временско трајање представе је ограничено на 120 минута.

ТИТЛ: Трупа је у обавези да Фестивалу достави превод текста представе наенглески језик, као и да ангажује једну особу из трупе која ће бити задужена за контролу над преводом у току извођења представе.

Пријавни лист за фестивал се налази ОВДЕ.

Више информација о ФИСТ-у.

Сличне вести