Додељене награде студентима Фондације “Мали принц”

Mali princ
}}

Додела награда Фондације “Мали принц”
Академија уметности

Годишње награде Фондације “Мали принц” за уметничко стваралаштво у области музичке, драмске и ликовне уметности добили су студенти Академије уметности Ивана Дамјанов (музичка уметност), Стефан Бероња (драмска уметност) и Теодора Мијатовић (ликовна уметност). Статуу и новчану награду у износу од 1500 евра студентима је доделила Александра Веђеци Бошков, оснивач фондације и Ксенија Блажић, директорица фондације на свечаности која је уприличена на Академији уметности.

Награда се додељује 16 годину за редом, а тим поводом на Александа Веђеци Бошков је истакла да са великим поносом Фондација „Мали принц“ сарађује веома успешно са Академијом уметности и да је велико задовољство видети младе и талентоване људе које након завршетка студија остварују завидне успехе у уметности, а да им награда служи као један подстрек у реализацији циљева.

Проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности приликом обраћања рекао је да се награда веома афирмисала међу студентима тако да они самостално изводе своје уметничке пројекте, како кроз рад у Позоришту Промена, самосталне изложбе, као и наступе на међународним музичким такмичењима.

О награђенима

Ивана Дамјанов
, тренутно је студент убрзаних студија треће и четврте године Академије уметности у Новом Саду у класи ванредног професора Милана Миладиновића, одсек клавир. Као изузетан таленат упислала је АУНС две године пре своје генерације. Иако има само двадесет година, својим бројним наградама и наступима већ се позиционирала међу водеће младе пијанисте своје генерације.

Видео о Ивани Дамјанов

Стефан Бероња, пре недељу дана одбранио је мастер рад представом “На дну” у класи проф. Јасне Ђуричић. Још као студент треће године почео је сарадњу на професионалним пројектима како у позоришту, тако и на филму. До сад је показао раскош свог талента у два професионална остварења , када је реч о филму и неколико веома запажених креација у позоришту.

Видео о Стефану Бероњи

Теодора Мијатовић, апсолвент је на вајарству у класи доц. Николе Мацуре. У првој години основних академских студија осваја награду за најбољи рељеф коју додељује Катедра за вајарство. У трећој години осваја награду „Велики акт“ за најбоље постигнуте резултате у вајању акта у природној величини. На завршној години осваја награду за најуспешнији уметнички рад у уметничкој дисциплини вајање којом је стекла право да излаже на изложби коју ораганизује Фондација „Мали Принц“.

Видео о Теодори Мијатовић

Почевши од школске 2003/2004. године Фондација награђује по једног студента са Департмана музичке, ликовних и драмских уметности за постигнуте врхунске резултате у тим уметничким областима. Током година, Фондација „Мали принц“ и Академија уметности константно су отварале нове видове сарадње. Изражавајући обострано поштовање и стално тежећи унапређивању сарадње, Фондација и Академија годинама уназад, осим доделе ове награде, реализују и низ других активности везаних за наставни процес, намењених пре свега студентима Академије уметности.

Сличне вести