Scroll Top

Додељене награде студентима Фондације “Мали принц”

Mali princ
}}

Додела награда Фондације “Мали принц”
Академија уметности

Годишње награде Фондације “Мали принц” за уметничко стваралаштво у области музичке, драмске и ликовне уметности добили су студенти Академије уметности Ивана Дамјанов (музичка уметност), Стефан Бероња (драмска уметност) и Теодора Мијатовић (ликовна уметност). Статуу и новчану награду у износу од 1500 евра студентима је доделила Александра Веђеци Бошков, оснивач фондације и Ксенија Блажић, директорица фондације на свечаности која је уприличена на Академији уметности.

Награда се додељује 16 годину за редом, а тим поводом на Александа Веђеци Бошков је истакла да са великим поносом Фондација „Мали принц“ сарађује веома успешно са Академијом уметности и да је велико задовољство видети младе и талентоване људе које након завршетка студија остварују завидне успехе у уметности, а да им награда служи као један подстрек у реализацији циљева.

Проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности приликом обраћања рекао је да се награда веома афирмисала међу студентима тако да они самостално изводе своје уметничке пројекте, како кроз рад у Позоришту Промена, самосталне изложбе, као и наступе на међународним музичким такмичењима.

О награђенима

Ивана Дамјанов
, тренутно је студент убрзаних студија треће и четврте године Академије уметности у Новом Саду у класи ванредног професора Милана Миладиновића, одсек клавир. Као изузетан таленат упислала је АУНС две године пре своје генерације. Иако има само двадесет година, својим бројним наградама и наступима већ се позиционирала међу водеће младе пијанисте своје генерације.

Видео о Ивани Дамјанов

Стефан Бероња, пре недељу дана одбранио је мастер рад представом “На дну” у класи проф. Јасне Ђуричић. Још као студент треће године почео је сарадњу на професионалним пројектима како у позоришту, тако и на филму. До сад је показао раскош свог талента у два професионална остварења , када је реч о филму и неколико веома запажених креација у позоришту.

Видео о Стефану Бероњи

Теодора Мијатовић, апсолвент је на вајарству у класи доц. Николе Мацуре. У првој години основних академских студија осваја награду за најбољи рељеф коју додељује Катедра за вајарство. У трећој години осваја награду „Велики акт“ за најбоље постигнуте резултате у вајању акта у природној величини. На завршној години осваја награду за најуспешнији уметнички рад у уметничкој дисциплини вајање којом је стекла право да излаже на изложби коју ораганизује Фондација „Мали Принц“.

Видео о Теодори Мијатовић

Почевши од школске 2003/2004. године Фондација награђује по једног студента са Департмана музичке, ликовних и драмских уметности за постигнуте врхунске резултате у тим уметничким областима. Током година, Фондација „Мали принц“ и Академија уметности константно су отварале нове видове сарадње. Изражавајући обострано поштовање и стално тежећи унапређивању сарадње, Фондација и Академија годинама уназад, осим доделе ове награде, реализују и низ других активности везаних за наставни процес, намењених пре свега студентима Академије уметности.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.