Scroll Top

Проф. Горан Марковић добитник награде за животно дело

Goran Markovic nagrada
}}

Проф. Горан Марковић добитник награде за животно дело

Добитник награде за животно дело редитељ проф. Горан Марковић свечано је отворио 27.Фестивал ауторског филма, а публици су се обратили и директор фестивала Игор Станковић, уметнички директор фестивала Срђан Вучинић, селектор Стефан Иванчић, председник савета фестивала Срдан Голубовић, као и селекторка Маша Сеничић.

„Горан Марковић један је од ретких аутора, не само у домаћем, него и у европској и светској кинематографији, који је изградио бескомпромисан ауторски свет уз изузетан осећај, потребу и комуникацију са публиком“, рекао је Срдан Голубовић, а затим позвао Марковићеве бивше студенте, присутне у сали, да се такође попну на бину и заједнички доделе награду нашем славном филмском аутору.

„Најзначаније је то што је тај фестивал окупио публику која је била другачија од осталих. За ових 27 година су се читаве генерације људи са префињеним укусом, храброшћу и заинтересованошћу за нешто што је истина или новина. Увек је то био бастион према неукусу и према тешким временима и место где можете наћи утеху“, закључио је Горан Марковић и фестивал прогласио званично отвореним.

Фото: Фестивал ауторског филма

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.