URUČENE NAGRADE „STIPENDIJA UZEIR HADŽIBEJLI“

14

URUČENE NAGRADE „STIPENDIJA UZEIR HADŽIBEJLI“
VLADE REPUBLIKE AZERBEJDŽANA STUDENTIMA
AKADEMIJE UMETNOSTI U NOVOM SADU

Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u sredu, 28. novembra 2012. godine, trima studentima Departmana muzičke umetnosti uručene su nagrade „Stipendija Uzeir Hadžibejli“ Vlade Republike Azerbejdžana. Svečanosti su prisustvovali Njegova ekselencija Eldar Hasanov, ambasador Azerbejdžana u Srbiji, prof. dr Pavle Sekeruš, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu, prof. mr Zoran Krajišnik, dekan Akademije umetnosti, nastavnici, saradnici i studenti Akademije umetnosti i drugi značajni gosti.

U uvodnom delu svečanosti prisutnima se obratio prorektor Sekeruš. U nastavku, prisutne je pozdravio ambasador Hasanov, koji je u svom obraćanju apostrofirao kako kulturne tako i privredne veze između Srbije i Azerbejdžana. Nakon toga su nagrađenim studentima uručene stipendije. Nagrada „Stipendija Uzeir Hadžibejli“ za školsku 2012/2013. godinu dodeljuje se za ostvarene umetničke ili naučne rezultate i uspeh u toku studija. Dobitnici nagrade su sledeći studenti:
– Noemi Utaši, studentkinja master akademskih studija, studijski program Klavir;
– Petar Popović, student III godine osnovnih akademskih studija, studijski program Duvački instrumenti, modul Flauta;
– Đorđe Marković, student III godine osnovnih akademskih studija, studijski program Kompozicija.
Nakon uručenja stipendija nagrađeni studenti su izveli prigodan muzički program, koji je obuhvatio i dve kompozicije Uzeira Hadžibejlija: Džengi, u izvođenju Noemi Utaši na klaviru, i Voljena, za klavir i flautu, u izvođenju Petra Popovića na flauti, uz klavirsku saradnju profesorke Zarife Ali-zade. Pre same svečanosti dodele stipendija položeno je cveće na bistu kompozitora Uzeira Hadžibejlija na Beogradskom keju u Novom Sadu.

Autor fotografije u dodatku: Boris Kočiš.

 

Slične vesti

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.