Scroll Top

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ „СТИПЕНДИЈА УЗЕИР ХАЏИБЕЈЛИ“

14

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ „СТИПЕНДИЈА УЗЕИР ХАЏИБЕЈЛИ“
ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ АЗЕРБЕЈЏАНА СТУДЕНТИМА
АКАДЕМИЈЕ УМЕТНОСТИ У НОВОМ САДУ

На Академији уметности у Новом Саду, у среду, 28. новембра 2012. године, трима студентима Департмана музичке уметности уручене су награде „Стипендија Узеир Хаџибејли“ Владе Републике Азербејџана. Свечаности су присуствовали Његова екселенција Елдар Хасанов, амбасадор Азербејџана у Србији, проф. др Павле Секеруш, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Новом Саду, проф. мр Зоран Крајишник, декан Академије уметности, наставници, сарадници и студенти Академије уметности и други значајни гости.

У уводном делу свечаности присутнима се обратио проректор Секеруш. У наставку, присутне је поздравио амбасадор Хасанов, који је у свом обраћању апострофирао како културне тако и привредне везе између Србије и Азербејџана. Након тога су награђеним студентима уручене стипендије. Награда „Стипендија Узеир Хаџибејли“ за школску 2012/2013. годину додељује се за остварене уметничке или научне резултате и успех у току студија. Добитници награде су следећи студенти:
– Ноеми Уташи, студенткиња мастер академских студија, студијски програм Клавир;
– Петар Поповић, студент III године основних академских студија, студијски програм Дувачки инструменти, модул Флаута;
– Ђорђе Марковић, студент III године основних академских студија, студијски програм Композиција.
Након уручења стипендија награђени студенти су извели пригодан музички програм, који је обухватио и две композиције Узеира Хаџибејлија: Џенги, у извођењу Ноеми Уташи на клавиру, и Вољена, за клавир и флауту, у извођењу Петра Поповића на флаути, уз клавирску сарадњу професорке Зарифе Али-заде. Пре саме свечаности доделе стипендија положено је цвеће на бисту композитора Узеира Хаџибејлија на Београдском кеју у Новом Саду.

Аутор фотографије у додатку: Борис Кочиш.

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.